Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 22:18

Διαμαρτυρία και καταγγελίες για “παράνομες δραστηριότητες” στην Καλλιρρόη

Διαμαρτυρία και καταγγελίες για “παράνομες δραστηριότητες” στην Καλλιρρόη

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
Σε νέα διαμαρτυρία και πορεία στο χώρο που προορίζεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στον οποίο καταγγέλλουν ότι πραγματοποιούνται “παράνομες δραστηριότητες”, συμμετείχαν την Κυριακή κάτοικοι κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας. Πρόκειται για τη θέση “Ονί” της Καλλιρρόης, στην οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα καταλήγουν όλα τα σκουπίδια του Νομού Μεσσηνίας και τμήματος του Νομού Αρκαδίας…

Κατά τη διαμαρτυρία εκδόθηκε ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο έχει ως εξής: 

  1. Να συνεχιστεί και να ενταθεί ο αγώνας που εδώ και εννιά χρόνια δίνουμε για την αποτροπή της κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου με  ΧΥΤΥ στη θέση ΟΝΙ της Καλλιρρόης.
  2. Να συνεχιστεί και να ενταθεί ο έλεγχος για τις παράνομες δραστηριότητες που συντελούνται στον προτεινόμενο για την κατασκευή του σκουπιδοεργοστασίου χώρο.
  3. Να συνεχιστούν οι καταγγελίες κατά των όποιων υπηρεσιών και των οργάνων τους που ενεργούν παράνομα, συναινούν και συγκαλύπτουν τις όποιες παράνομες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο χώρο όπου εκτελούνται εργασίες.
  4. Να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση ο αγώνας που ήδη γίνεται εκτός Ελλάδος καθώς και η πλήρης και συνεχής ενημέρωση των οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλα τα παράνομα και ανορθόδοξα που  πραγματοποιούνται και αφορούν το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου. 

Το ψήφισμα υπογράφουν ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης και νόμιμος εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος, η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Χωριών Δήμου Οιχαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καλλιρρόης και Όμορων Χωριών, η Σουηδική Κοινότητα της Καλλιρρόης “Ο Ελαιώνας”, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καλλιρροϊτών Πέτρος Μπούρκουλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Κωνσταντιναίων Δημήτρης Καπόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων της Καλλιρρόης και των Όμορφων Χωριών ο Γιάννης Αλεξόπουλος από την Καλλιρρόη, ο Κώστας Ζαφειράκης από την Πολίχνη, η Δήμητρα Γιαννοπούλου από την Καλλιρρόη και από τη Σουηδική Κοινότητα της Καλλιρρόης η Ανν Μάργαρετ Μέλμπεργκ.