Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 18:40

Τελειώνουν οι τσιμεντοστρώσεις πλακοστρώσεις στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας

Τελειώνουν οι τσιμεντοστρώσεις πλακοστρώσεις στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας

Τελειώνει την Παρασκευή η βαριά όχληση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών στην αγορά της Κυπαρισσίας, αφού ολοκληρώνονται οι τσιμεντρώσεις των αναπλάσεων για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου. Όπως ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους στο έργο, την Παρασκευή θα έχει τσιμεντοστρωθεί κάθε επιφάνεια στην οποία έχει σχεδιαστεί να γίνει τέτοια εργασία, εκτός, ίσως, από την πλατεία μπροστά από τα Δικαστήρια, όπου πρέπει να προηγηθεί η τοποθέτηση αγωγών. Έχει επίσης προχωρήσει πάρα πολύ η πλακόστρωση στα πεζοδρόμια, σε όλη σχεδόν την περιοχή του έργου, ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση των κυβόλιθων στους δρόμους περίπου στη μισή περιοχή του έργου…


Στο πάνω τμήμα του έργου οι τσιμεντώσεις στα πεζοδρόμια, ώστε να ακολουθήσει το στρώσιμο με πλάκες, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή

Στο κάτω τμήμα του έργου οι βαριές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από καιρό

Οι βαριές εργασίες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Κυπαρισσίας στο πρώτο μισό του έργου, από τη Μέλιου μέχρι τη Χριστιανουπόλεως και από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την Αλεξόπουλου έχουν τελειώσει. Ξηλώθηκαν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι, πέρασαν δίκτυα, τσιμεντώθηκαν, στρώθηκαν τα πεζοδρόμια και τοποθετήθηκαν κυβόλιθοι στις οδούς. Στην περιοχή του έργου από τη Χριστιανουπόλεως μέχρι την Αναστασόπουλου οι εργασίες έχουν πια προχωρήσει πολύ, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου δεν θα υπάρχει χωμάτινη επιφάνεια πουθενά (εκτός ενδεχομένως της πλατείας των Δικαστηρίων όπως προαναφέραμε), το μεγαλύτερο τμήμα των πεζοδρομίων θα έχει στρωθεί και αργότερα θα στρωθούν και οι κυβόλιθοι στους δρόμους. 

Η αγορά της Κυπαρισσίας έχει πάρει πλέον τη νέα της όψη, είναι οπωσδήποτε πιο φιλική για τους καταναλωτές και τους επισκέπτες με τα μεγαλύτερα πεζοδρόμια και ένα έργο που ταλαιπώρησε πολύ, ιδιαίτερα τους επαγγελματίες οδεύει στο τέλος του με την προσδοκία ότι θα τονώσει την εμπορική κίνηση. 

Το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου προβλέπει επίσης παρεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο αισθητικό σύνολο με κάποια κοινά ομοιόμορφα χαρακτηριστικά. 

Στ.Μ.