Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 15:46

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία την Κυριακή – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μεσσηνία την Κυριακή – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με πορτοκαλί χρώμα εικονίζεται ολόκληρη η Μεσσηνία, όπως και η Ηλεία, η Αχαΐα και η Λακωνική Μάνη, στον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναφέρεται στην Κυριακή 21 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές του Νομού. Το πορτοκαλί σημαίνει ότι θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς, ένα χρώμα πριν από το κόκκινο, το οποίο θέτει μια περιοχή σε κατάσταση συναγερμού. Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας καλεί τον κόσμο, ιδιαίτερα τους αγρότες και τους παραθεριστές, να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά…

Ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοίνωσε: «Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Κυριακή 21  Αυγούστου 2022 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την ΠΕ Μεσσηνίας (κατηγορία κινδύνου 4)   για όλους τους Δήμους  της.

Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και σε όσους απασχολούνται στην ύπαιθρο να αποφύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κλπ σε περιοχές NATURA, δάση, δασικές εκτάσεις.

Οι περιοχές απαγόρευσης κυκλοφορίας αναφέρονται στην υπ. αριθμ. 217214/28-06-2022 με ΑΔΑ: 69ΩΓ7Λ1-Δ42 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (Αναρτημένη στην Ιστοσελίδα Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Πρόγραμμα Διαύγεια).

Η τήρηση της Απόφασης Απαγόρευσης Κυκλοφορίας ελέγχεται από την Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία και Δημοτική Αστυνομία».