Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:26

Δυσαρέσκεια του δημάρχου - Ενημερώθηκα απ' τον Τύπο για την τελετή αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος

Δυσαρέσκεια του δημάρχου - Ενημερώθηκα απ' τον Τύπο για την τελετή αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος

Τη στενοχώρια και δυσαρέσκειά του εξέφρασε χθες το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, για τη μη ενημέρωση του Δήμου για την επίσημη τελετή υπογραφής της αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος, από το Πεταλίδι, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Στην τελετή αυτή παρέστη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και προσκυνητές από την Καλαμάτα. Ο δήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μετά την ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσου Τσερπέ, για το λόγο απουσίας αντιπροσωπείας του Δήμου Μεσσήνης και του Πεταλιδίου, τόπου του νέου αγίου, από την τελετή ενώ παραβρέθηκαν σε αυτή εκπρόσωποι της Καλαμάτας…

“Δυστυχώς δεν είχα ενημέρωση”, είπε ο δήμαρχος Μεσσήνης, πρόσθεσε ότι έμαθε για την τελετή από τις εφημερίδες και τόνισε ότι στην τελετή αυτή έπρεπε να παραβρίσκεται ισχυρή εκπροσώπηση του Δήμου του. 

Προηγουμένως και πριν από την ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσου Τσερπέ, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, είχε εκφράσει τη συγκίνησή του για την αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος, τονίζοντας ότι ο Δήμος Μεσσήνης στέκεται με ταπεινότητα απέναντι στη μορφή του νέου αγίου, νιώθει υπερηφάνεια για την καταγωγή του από το Δήμο και ευγνωμοσύνη για αυτή τη σχέση του αγίου με το Δήμο. 

Στ.Μ. 


Το πρωί εστάλη από το Δήμο Μεσσήνης δελτίο Τύπου με την ακόλουθη δήλωση του δημάρχου, Γιώργου Αθανασόπουλου:

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

«Ιδιαίτερη και μοναδική παραμένει η συγκίνηση μας μετά την ολοκλήρωση των τελετών της αγιοκατάταξης του συμπατριώτη μας Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου. Η υπογραφή της συνοδικής πράξης την προηγούμενη εβδομάδα, στις 31 Αυγούστου 2022, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη είναι μια μέρα σημαντική και ιστορική για τον τόπο μας, για το Πεταλίδι, για το Δήμο Μεσσήνης αλλά και για την Ορθοδοξία γενικότερα. Γιατί «χωρίς Αγίους δεν υπάρχει Εκκλησία», όπως εμφατικά τόνισε στις δηλώσεις του ο Πατριάρχης μας, στον οποίον εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον απέραντο σεβασμό μας.
Τον σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας επίσης εκφράζουμε και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος εκπροσώπησε την Μεσσηνία στο μαρτυρικό Φανάρι και ήταν επικεφαλής ομίλου προσκυνητών στην Πόλη των Πόλεων.
Η ευλογία είναι μεγάλη για τον Δήμο Μεσσήνης και ειδικότερα για την Κοινότητα Πεταλιδίου, τόπο γέννησης του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας. Με ταπεινότητα και σεμνότητα, όπως είναι τα μηνύματα από τον βίο του Οσίου Βησσαρίωνα, συμμετέχουμε σε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Ταυτόχρονα όμως με υπερηφάνεια, τιμή και ευγνωμοσύνη αντιλαμβανόμαστε την πολλαπλή σημασία για τον τόπο μας και τις ζωές μας».