Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 02:36

Η διαφαινόμενη πρόθεση για τη μεταφορά των τσιγγάνων της Καλαμάτας στη Μπιρμπίτα ανησυχεί τη Μεσσήνη

Φωτό αρχείο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης Φωτό αρχείο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

“Δεν πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει;” ήταν η ερώτηση που έκανε στον δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Δουρούμης, με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας να μεταφέρει τσιγγάνους στη Μπιρμπίτα. Το θέμα έχει ξανατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και είναι ζήτημα που ανησυχεί τη Μεσσήνη, δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί στη Μπιρμπίτα ένα νέο γκέτο που θα δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή…

Ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, απάντησε στον Μανώλη Δουρούμη ότι ο Δήμος Μεσσήνης δεν μπορεί να επηρεάσει τον Δήμο Καλαμάτας για το τι θα κάνει. Αυτό που επανέλαβε ο δήμαρχος είναι ότι δεν αποδέχεται την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να παραχωρηθεί ο γειτονικός της Μπιρμπίτας χώρος, η Μακαρία, για τους τσιγγάνους του Δήμου Μεσσήνης. Ο κ. Αθανασόπουλος έχει πει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί στη Μακαρία ένα γκέτο σαν αυτό που δημιουργήθηκε στη Μπιρμπίτα και πως ο Δήμος Μεσσήνης θέλει τη συγκεκριμένη έκταση αλλά για να την αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς. 

Επιπλέον ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο Μεσσήνης προκειμένου να βρεθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας στον οικισμό της περιοχής Αβέρωφ και αν η περιοχή αυτή είναι στην κυριότητα του Δήμου να δημιουργεί εκεί χώρος πρασίνου. 

Στ.Μ.