Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 09:52

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στη Μεσσήνη: Γιατί νιώθω πιο ΠΑΣΟΚ από ποτέ

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Νικολακόπουλος Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Νικολακόπουλος

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί αλλιώς, με τους όρους που θα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ και όχι με την “άθλια χειραγώγηση” των θεσμών που ασκούν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Μεσσήνη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Κουζή”. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε εξίσου τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματα με μοντέλο διακυβέρνησης που σκοπό έχει τη διατήρηση της εξουσίας και όχι το καλό της χώρας και της πολιτών. Αντίθετα, συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, “το ΠΑΣΟΚ έρχεται από το μέλλον” και μάλιστα σημείωσε ότι “αυτό τον καιρό νιώθω πιο ΠΑΣΟΚ από κάθε εποχή”, εξηγώντας ότι το συναίσθημα αυτό έχει δημιουργηθεί από την ενότητα που υπάρχει στο κόμμα και κυρίως από τη δραστηριοποίηση νέων ανθρώπων, που μετά από μια μακριά νύχτα ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο για να αλλάξουν τη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά…

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, εκτός του Κώστα Σκανδαλίδη, ήταν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Ηλείος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Νικολακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε και σε τοπικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη και δικαιούται η περιοχή προκειμένου να οδηγηθεί στην ανάπτυξη βρίσκονται τελματωμένα. 

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην ομιλία του τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει την τρίτη εντολή στις εκλογές και θα σχηματίσει, ή θα προσπαθήσει, εκείνο κυβέρνηση, μετά από συζήτηση που θα κάνει με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους θα τεθούν 5-10 σημεία προγραμματικής συμφωνίας, τα οποία για το ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητα. “Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί αλλιώς” είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης και εξήγησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει το ΠΑΣΟΚ θα σέβεται τους θεσμούς και θα ανοίξει μια νέα περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας. 

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι τη κοινωνία έχει ελπίδα, βρίσκεται σε αναμονή και το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο στην ολότητά του για την υπηρετήσει. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναλυτική σχετική αναφορά για συγκεκριμένα ζητήματα, όπως τη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι υγεία για την κοινωνία, ενώ η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι υγεία για την αγορά. Αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα του αγροτικού τομέα και της εκπαίδευσης, ενώ μιλώντας γενικότερα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε μια δράκα ασύδωτων κερδοσκόπων, τους οποίους εξυπηρετούν οι κυβερνητικές αποφάσεις. 

Στ.Μ.