Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 00:20

Αίτημα κήρυξης της Άνω Μεσσηνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ζημιών από τη πλημμύρα της Παρασκευής

Αίτημα κήρυξης της Άνω Μεσσηνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ζημιών από τη πλημμύρα της Παρασκευής

Το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας, για την κήρυξη περιοχών της Άνω Μεσσηνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η πλημμύρα της περασμένης Παρασκευής, διαβίβασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. 

Όπως σημειώνει ο Δήμος Οιχαλίας στο αίτημα του, οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν καταστροφές είναι η Άνω και η Κάτω Μέλπεια, το Διαβολίτσι, το Αγριλόβουνο, το Δασοχώρι και το Καρνάσι. Εκεί συγκεκριμένα καταγράφηκαν “σοβαρότατες ζημιές σε εμπορικές επιχειρήσεις, οικίες, αγροτικές επιχειρήσεις, τμήµατα του οδικού δικτύου, το δίκτυο ύδρευσης”, ενώ σημειώθηκαν επίσης “καταστροφές στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων και έντονες κατολισθήσεις και προσχώσεις φερτών υλικών”.

Χθες, Δευτέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ανδρέας Τσουκαλάς, πρώην αντιδήμαρχος στην Οιχαλία, με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Παναγιώτη Γιαννακέα και άλλα στελέχη της Υπηρεσίας, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, “έγινε καταγραφή προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή, ενώ οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία. Επίσης έγινε αυτοψία στο Καρνάσι, στην περιοχή του οποίου πραγματοποιούνται εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης”.