Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 11:28

Αναπροσαρμόστηκε το ύψος της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων Μεσσήνης

Αναπροσαρμόστηκε το ύψος της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων Μεσσήνης

Οικονομική αποζημίωση ύψους 55,57 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα θα καταβάλλεται στους δημοτικούς συμβούλους Μεσσήνης, που η κατοικία τους βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου, τη Μεσσήνη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατοικούν σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα θα λαμβάνουν αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση ύψους 38,90 ευρώ…

Το ύψος της αποζημίωσης καθορίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ και η απόφαση στηρίζεται σε πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και πέρασε από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι, σε όλους τους Δήμους, που διέμεναν σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα του Δήμου τους, δεν δικαιούνταν οικονομική αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όσοι διέμεναν μακρύτερα λάμβαναν μικρότερη αποζημίωση. 

Ο εκπρόσωπος της παράταξης “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης”, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης, σε παρέμβασή του για το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε ότι πρόκειται για θετικό μέτρο διότι μπορεί να αποτελέσει ένα κίνητρο ώστε νέοι άνθρωποι να αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα και να σταματήσει η πολύ μεγάλη απροθυμία που παρατηρείται. Πρόσθεσε ωστόσο ότι από μόνο του το συγκεκριμένο κίνητρο δεν φτάνει για να ενδιαφερθούν νέοι άνθρωποι με τα αυτοδιοικητικά. 

Στ.Μ.