Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 00:56

"What happened in Manganiako" - Το Μαγγανιακό σε μετάβαση προς ένα αειφόρο μέλλον

"What happened in Manganiako" - Το Μαγγανιακό σε μετάβαση προς ένα αειφόρο μέλλον

Πολλοί έχουν ακούσει ότι κάτι καλό έχει γίνει στο Μαγγανιακό του Δήμου Μεσσήνης. Τι είναι αυτό μπορούν να το δουν απόψε, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, μετά την τελετή λήξης του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, στις εννιά το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «What happened in Manganiako”, της Αντωνίας Πτερνέα…

Το ντοκιμαντέρ δείχνει πράγματα που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάλογος και Δράση για το μέλλον του Μαγγανιακού», το οποίο είχε διάρκεια 12 μηνών, μέσα στους οποίους τα συναισθήματα των κατοίκων πέρασαν από την ανησυχία στη χαρά και στην ελπίδα για το μέλλον του τόπου τους.

Όπως σημειώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαγγανιακιτών, «το Μαγγανιακό αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανάπτυξης της εξέλιξης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι 63 μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει στο μικρό ορεινό χωριό της Μεσσηνίας ανησυχούν για το μέλλον της κοινότητας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού από κοινού με τρεις φορείς κοινωνικής & αλληλέγγυας οικονομίας, ευαισθητοποίησαν και κινητοποιήσαν ανθρώπους και φορείς. και έδειξαν στην πράξη ότι, ακόμη και οι μικρότερες κοινότητες μπορούν να ορίσουν το μέλλον τους και να περάσουν σε μια περίοδο μετάβασης προς ένα αειφόρο μέλλον».

Οι τρεις φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας είναι οι Dock, Νοστος και Κουκουβά.