Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 01:17

Ο περιφερειάρχης στην Λίνα Μενδώνη: Αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου στον Κάμπο

Ο περιφερειάρχης στην Λίνα Μενδώνη: Αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου στον Κάμπο

Με 1.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση του Πύργου Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας. Χθες σε συνάντηση τους στο υπουργείο Πολιτισμού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, συζήτησαν για τη προσεχή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου. Επίσης συζήτησαν για την υλοποίηση έργων στις Μονές Μαρδακίου, Βελανιδιάς και Δήμιοβας. Ο Αλέξης Κουμουνδούρος (1815-1883) διετέλεσε δέκα φορές πρωθυπουργός σε διάστημα 7,5 χρόνων…

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει ότι το θέμα της επίσκεψης του περιφερειάρχη στην υπουργό ήταν η πολιτιστική πολιτική για το 2023 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Στη Μεσσηνία για το 2023 προωθούνται τα ακόλουθα έργα: 

– Στη Μεσσηνία, α) η αποκατάσταση του πύργου Κουμουνδούρου στον Κάμπο Αβίας, έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, β) οι παρεμβάσεις στα τρία ιστορικά μοναστήρια πέριξ της Καλαμάτας (Μαρδάκι, Βελανιδιά, Δήμιοβα) θα ενταχθούν στο ΠΔΕ -ενώ ένα από τα τρία πιο πάνω έργα ενδεχομένως να ενταχθεί και στο ΕΣΠΑ. Οπως αναφέρθηκε το πρώτο έργο που θα ξεκινήσει να υλοποιείται θα είναι η παρέμβαση στη Μονή Δήμιοβας. Ακόμα, επαναβεβαιώθηκε ότι για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, η Περιφέρεια -σύμφωνα με την προγραμματική που έχει υπογραφεί- διαθέτει 500.000 ευρώ από το ΠΔΕ.