Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 15:03

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Πυλώνας για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης ένα σύγχρονο Διοικητήριο

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Πυλώνας για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης ένα σύγχρονο Διοικητήριο

Μετά την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ζητά να μην αλλάξει ο σχεδιασμός, όπως επιχειρούν η δημοτική αρχή και η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και στο χώρο που έχει αγοραστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την ανέγερση Διοικητηρίου να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο αντί για το αθλητικό κέντρο, που σχεδιάζουν κόντρα στις ανάγκες της περιοχής και στη βούληση της τοπικής κοινωνίας, ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας…

Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας ο Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει σχετικά με την αξιοποίηση του οικοπέδου που αγοράστηκε στο παρελθόν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας:

  1. Ζητούμενο για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από την διεκδίκηση κατασκευής Διοικητηρίου στην συγκεκριμένη έκταση, για τον σκοπό άλλωστε που αγοράστηκε και η έκταση από την τότε Νομαρχία Μεσσηνίας. Δηλαδή ένα σύγχρονο διοικητήριο εντός του αστικού ιστού, που θα στεγάσει υπηρεσίες τόσο του Δήμου μας, της Περιφερείας όσο και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα που ήδη βρίσκονται στην πόλης μας. Ένα διοικητήριο που θα περιλαμβάνει αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο (κατά το πρότυπο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας), υπόγειο πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων, καθώς και αθλοπαιδιές στον περιβάλλοντα του χώρο.
  2. Ζητούμενο δεν μπορεί παρά να είναι η διεκδίκηση πρόσθετων υπηρεσιών από την Π.Ε. Μεσσηνίας πέρα από τις ήδη υπάρχουσες. Αυτό μπορεί να προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική, πληθυσμιακή άνθιση και να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
  3. Ζητούμενο για τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας είναι η υλοποίηση των υποδομών που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης, ΠΕ3 (παραλιακή ζώνη), όπως και η δημιουργία αθλητικού σταδίου με υλοποίηση της μελέτης που ήδη υπάρχει για το Δημοτικό Γήπεδο.