Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 17:49

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής για διακοπή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής για διακοπή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη ζητούν κάτοικοι της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και εναπόθεση των απορριμμάτων αλλά και την πρόσβαση από την Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού στον συνδετήριο δρόμο προς τη μονάδα. Η αίτηση της προσωρινής διαταγής θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας την Παρασκευή 26 Μαΐου…

Οι αιτούντες έχουν αιτηθεί εγγράφως από τη δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, να ασκήσει παρέμβαση υπέρ τους. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει πάρει αρνητική απόφαση για την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη. 


Παρουσιάστηκε η εγκατάσταση επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη - Από τον Ιούνιο μεταφορά όλων των ποσοτήτων


Οι αιτούντες ζητούν από τη δήμαρχο “να προασπίσετε τα συμφέροντα της περιοχής μας και να εμποδίσετε τον κίνδυνο καταστροφής του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας χωρίς τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, άδειες και ελέγχους” καθώς και “να εμποδίσετε τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων στο σημείο που έχει κατασκευαστεί η είσοδος με την εγκατάσταση και η επικοινωνία με την Εθνική Οδό Τσακώνας-Κυπαρισσίας χωρίς την απαραίτητη κυκλοφοριακή σύνδεση και την κατασκευή κόμβου όπως προβλέπεται εκ του Νόμου για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις αλλά επίσης προβλέπεται και στη Μ.Π.Ε. (Μελέτη περιβαλλοντικών όρων)”. 

Στ.Μ.