Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 01:16

Παραχωρήθηκε το πρώην Γυμνάσιο Μερόπης για τη δημιουργία Οικοτροφείου κοινωνικής ένταξης ατόμων με αυτισμό

Παραχωρήθηκε το πρώην Γυμνάσιο Μερόπης για τη δημιουργία Οικοτροφείου κοινωνικής ένταξης ατόμων με αυτισμό

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το συμφωνητικό για την παραχώρηση από το Δήμο Οιχαλίας στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας, του πρώην Γυμνασίου Μερόπης, προκειμένου να λειτουργήσει σε αυτό Οικοτροφείο για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αυτισμό, υπέγραψαν χθες η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Σαραβελάκης…

Η υπογραφή έγινε στο γραφείο της δημάρχου Οιχαλίας, στο Δημαρχείο του Μελιγαλά και όπως επισημαίνει ο Δήμος σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η παραχώρηση του ακινήτου, σύμφωνα με την αριθ. 61/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, γίνεται στο Σύλλογο, προκειμένου να υποβληθεί από μεριάς του πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας, για την δημιουργία Οικοτροφείου με σκοπό την υποστήριξη, την αποϊδρυματοποίηση και προαγωγή της κοινωνικής ένταξης των ασθενών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της, προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος πρόνοιας και αλληλεγγύης της. Η λειτουργία του Οικοτροφείου πέραν του οφέλους στα άτομα με αυτισμό, θα αποφέρει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη στη περιοχή μας, από επισκέπτες και εργαζομένους της Δομής».