Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 20:55

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μονή Βουλκάνου

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Μονή Βουλκάνου

Τη Μονή Βουλκάνου επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας πριν από την αναχώρησή του από τη Μεσσηνία, όπως είχε πει ότι θα κάνει χθες, μετά την πανηγυρική θεία για την Υπαπαντή στην Καλαμάτα…

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας σημειώνει σχετικά με την επίσκεψη: «Την Ιερά Μονή Βουλκάνου επισκέφθηκε επισήμως σήμερα Σάββατο 3η Φεβρουαρίου 2024 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, επιτελών προσωπικό του τάμα και επιθυμία, προκειμένου να προσκυνήσει και να ευχαριστήσει για την βοήθειά Της σε δύσκολες στιγμές, την Κυρία Θεοτόκο την Βουλκανιώτισσα.

Η αδελφότητα επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην είσοδο της Μονής προς τον υψηλό επισκέπτη και ακολούθως στο Καθολικό της Μονής τελέσθηκε επίσημη δοξολογία, παρόντων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του εκ των αδελφών της Μονής Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, και των συνοδών του Πατριάρχου Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Γουινέας Γεωργίου, Καρθαγένης Μελετίου και του Επισκόπου Τολιάρας Προδρόμου.

Με το πέρας της δοξολογίας ο Πατριάρχης Θεόδωρος αφιέρωσε στην εφέστιο εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας προσωπικά του Πατριαρχικά εγκόλπια και επιστήθιο Σταυρό, καθώς και ιερά καλύμματα για την ιερά Πρόθεση.

Στη συνέχεια στο συνοδικό της Ιεράς Μονής προσφέρθηκε προς άπαντες μοναστηριακό κέρασμα. Ακολούθως ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιος Σμυρνής, προσέφερε στον Πατριάρχη αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, με την ευχή να τον προστατεύει και να τον στηρίζει πάντοτε στο δύσκολο ιεραποστολικό του έργο. Ο κ. Θεόδωρος υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο επισκεπτών της Μονής και αφιέρωσε επίσημη φωτογραφία του, η οποία θα κοσμεί το συνοδικό.

Στην επίσκεψη του Πατριάρχου στο ιστορικό Μοναστήρι παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων».