Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 19:20

“Παρωδία” η δικαστική προσφυγή του Δήμου Οιχαλίας για τη μονάδα απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

“Παρωδία” η δικαστική προσφυγή του Δήμου Οιχαλίας για τη μονάδα απορριμμάτων στην Καλλιρρόη

Ως παρωδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Οιχαλίας κατά της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στην Καλλιρρόη, λόγω δυσοσμίας, η οποία συζητήθηκε χθες. “Παρωδία” επειδή ο Δήμος Οιχαλίας πήγε στη δίκη χωρίς να έχει οποιαδήποτε μέτρηση από πιστοποιημένο ή άλλο φορέα, σχετικά με την αφόρητη δυσοσμία που υπάρχει ή φέρεται ότι υπάρχει στην περιοχή…

 

Η στάση αυτή του Δήμου Οιχαλίας έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν ή φέρονται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τη λειτουργία της μονάδας των απορριμμάτων. 

Στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων τόσο η εταιρία που διαχειρίζεται τη μονάδα όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πήγαν με δικές τους μετρήσεις για το αν υποβαθμίζεται ή ρυπαίνεται το περιβάλλον από την λειτουργία της μονάδας διαχείρισης. Ο Δήμος Οιχαλίας ωστόσο πήγε χωρίς να έχει κανένα στοιχείο! Μετρήσεις είχε μόνο ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης, Χρήστος Κυριακόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας του Δήμου, οι οποίες όμως αφορούν την ποιότητα των επιφανειακών νερών κοντά στη μονάδα των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Οιχαλίας κατέθεσε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία μάλιστα περιλαμβανόταν και η ανάθεση σε εταιρία της πραγματοποίησης μετρήσεων, προκειμένου να κατατεθούν στο δικαστήρια στοιχεία για το αν επιβαρύνεται το περιβάλλον. 

Η απόφαση του δικαστηρίου, που θεωρείται απίθανο να δικαιώσει την αίτηση του Δήμου, αναμένεται μέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου. 

Στ.Μ.