Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας, Δημήτρη Καλδή, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χρηστέας.
Η μονάδα αφαλάτωσης, είπε ο αντιπεριφερειάρχης, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με περίπου 500.000 ευρώ και η περιοχή που θα υδροδοτείται είναι τα χωριά της Μέσα Μάνης ευρύτερα του Αγίου Νικολάου, όπως σημείωσε.
Ο εξοπλισμός θα είναι έτοιμος στις αρχές Δεκέμβρη, συνέχισε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ η υποδομή για την εγκατάστασή του θα γίνει από το Δήμο Δυτικής Μάνης.
Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το λειτουργικό κόστος της μονάδας αφαλάτωσης θα είναι μικρό, διότι η αφαλάτωση θα γίνεται σε νερό γεώτρησης και όχι της θάλασσας.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004