Ο Σύλλογος ετοιμάζει και φάκελο προκειμένου να τον καταθέσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και να πιστοποιηθεί ως εθελοντικός φορέας πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει ότι είναι χρειάζονται εθελοντές για την οργάνωση του καθημερινού προγράμματος περιπολιών στο δάσος, εθελοντές με επαγγελματικό δίπλωμα, εθελοντές με άδεια χρήσης μηχανημάτων έργου, εθελοντές με απολυτήριο ειδικών δυνάμεων, εθελοντές διασώστες, (χρειάζεται δίπλωμα), εθελοντές ναυαγοσώστες (χρειάζεται δίπλωμα), εθελοντές επιστήμονες για πραγματοποίηση ενημερωτικού σεμιναρίου με θέμα την προστασία, την αξιοποίηση και την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης του δάσους.
Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό χρειάζονται αγροτικά αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα (τρακτέρ με δυνατότητα μεταφοράς δεξαμενής), δεξαμενές νερού, χειροκίνητη αντλία νερού, βαρέλια, κράνη, φτυάρια, πυροσβεστήρες, λάστιχα κλπ
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004