Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2026 13:25

“Ναι” από το Δημοτικό Συμβούλιο στους όρους του δανείου για την απαλλοτρίωση στο Ο.Τ.157 στο κέντρο της Μεσσήνης

“Ναι” από το Δημοτικό Συμβούλιο στους όρους του δανείου για την απαλλοτρίωση στο Ο.Τ.157 στο κέντρο της Μεσσήνης

Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τον δανεισμό του Δήμου Μεσσήνης, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με περίπου 636.000 ευρώ, για την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου 157, στο κέντρο της Μεσσήνης, το οποίο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, θα συνεχιστεί η διάνοιξη της οδού Πολυτεχνείου και θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης. 

 

Εντός του συγκεκριμένου Ο.Τ. βρίσκεται και το διατηρητέο κτιρίο “Τσερπέ”, το οποίο προβλέπεται να κατεδαφιστεί για τη δημιουργία του χώρου πρασίνου, αλλά πρέπει να προηγηθεί αποχαρακτηρισμός. Το ότι δεν έχει γίνει ακόμη ο αποχαρακτηρισμός αποτελεί σημείο έντονου προβληματισμού για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία έθεσε ξανά το ζήτημα στον δήμαρχο, Γιώργο Αθανασόπουλο, που από την πλευρά του ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας “θα τα καταφέρουμε”.

Η σχετική συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης τη Δευτέρα, όπου και εγκρίθηκαν οι όροι του δανείου. Συγκεκριμένα, το δάνειο θα έχει δεκαετή διάρκεια και το επιτόκιο είναι 4,25%. 

Για τη λήψη του δανείου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, κατά την ψηφοφορία δήλωσε “παρών”, το ίδιο και οι Σοφία Γιάνναρη, Ελένη Δουρούμη και Παναγιώτης Παπαδόπουλος από την παράταξή του. “Κατά ψήφισαν” από τη μείζονα μειοψηφία ο Κώστας Μαλιώτης και ο Γιάννης Μπαρακάτης, όπως και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. 

Στ.Μ.