Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 15:42

Ο Γ. Τσώνης σχολιάζει τις πρωτοβουλίες Π. Νίκα για το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος

Ο Γ. Τσώνης σχολιάζει τις πρωτοβουλίες Π. Νίκα για το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ 
Εντυπώσεις αλλά και την αίσθηση ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει συμβιβαστεί με το ρόλο του «κομπάρσου», προκαλεί η έντονη κινητικότητα του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για το δρόμο Καλαμάτας - Μεσσήνης - Ριζόμυλου. Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις που έκανε στην «Kalamata Journal» ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, η δημοτική του αρχή έχει ασχοληθεί με το μεγάλο αυτό θέμα, πλην όμως η μελέτη δεν έχει τελειώσει ή έστω θεωρηθεί ακόμη…

Ο Γιώργος Τσώνης απέφυγε να σχολιάσει τις ενέργειες του δημάρχου Καλαμάτας για το έργο αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναγιώτης Νίκας σήμερα επρόκειτο να συναντηθεί τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Δέδε, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα. Επιπλέον, μια πρώτη συνάντηση είχε ο δήμαρχος Καλαμάτας με τον κ. Δέδε πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, συνοδευόμενος μάλιστα από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη.
«Δεν μπορώ να υπεισέλθω στις πρωτοβουλίες του δημάρχου Καλαμάτας», δήλωσε στην «Kalamata Journal» ο Γιώργος Τσώνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ίδιο το υπουργείο Υποδομών θα έπρεπε να τον προσκαλεί στις συζητήσεις που κάνει για το θέμα, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν δρόμο που σε ποσοστό άνω του 70% διέρχεται από το Δήμο Μεσσήνης. Ακόμη ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι δεν έχει συζητήσει για το θέμα αυτό με τον κ. Νίκα, προσθέτοντας πάντως ότι οι σχέσεις του Δήμου Μεσσήνης με το Δήμο Καλαμάτας «είναι άριστες και θα παραμείνουν άριστες».
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη του έργου, ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει μια απολύτως ξεκάθαρη απόφαση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Φαίνεται όμως ότι οι αλλαγές αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς ο κ. Τσώνης τόνισε ότι επανειλημμένως η δημοτική του αρχή έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Υποδομών και η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι η διορθωμένη μελέτη «δεν έχει υπογραφεί, νομιμοποιηθεί ακόμη».
Ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι εκείνο που προέχει από κάθε άλλο ζήτημα είναι να θεωρηθεί η μελέτη, να παραδοθεί στο Δήμο ώστε να εξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης εάν έχουν γίνει οι αλλαγές που έχουν αποφασιστεί και οι οποίες έφεραν και την έγκριση του πρώην γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αγγελάκα και ακολούθως να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το πώς θα κατασκευαστεί το έργο.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας στις επαφές του με το υπουργείο Υποδομών ζητάει ο δρόμος να δοθεί σε ιδιώτη για κατασκευή και εκμετάλλευση, στο πλαίσιο της Σύμπραξης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, ως «ουρά» μάλιστα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας (και Σπάρτης), παραχωρησιούχος του οποίου είναι ο Μορέας.
Στ.Μ.