Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 22:34

Διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: "Είσαι γελοίος", "είσαι Μαυρογιαλούρος"…

Διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: "Είσαι γελοίος", "είσαι Μαυρογιαλούρος"…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Δεν έπεσαν έξω όσοι προέβλεπαν ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης θα σημειωνόταν ένας ακόμη καυγάς μεταξύ του δημάρχου και του πρώην δημάρχου. Η καταγγελία στον Τύπο του πρώην δημάρχου, Στάθη Αναστασόπουλου, ότι ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, προχώρησε αναξιοκρατικά στην πρόσληψη της δικηγόρου του συνδυασμού του στο Δήμο, ήταν το φυτίλι που θα έβαζε φωτιά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης…

Η συζήτηση του θέματος το οποίο είχε καταγγείλει ο Στάθης Αναστασόπουλος άνοιξε από τον Γιώργο Τσώνη, προκειμένου, όπως σημείωσε, να αποκατασταθεί η αλήθεια από τις ψευδείς και παραπλανητικές ανακοινώσεις του πρώην δημάρχου. Όπως υποστήριξε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η πρόσληψη της δικηγόρου ως προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου έγινε απολύτως νόμιμα και με την διαδικασία που γίνονται ανάλογες προσλήψεις σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δικηγόρο του συνδυασμού του, η οποία, με άλλους δικηγόρους, έδωσε και τη νικηφόρα για τον Γιώργο Τσώνη δικαστική μάχη στο εκλογοδικείο.
Ειδικότερα ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι η θέση που καλύφθηκε με την πρόσληψη της δικηγόρου προβλέπεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Πρόσθεσε ότι πριν από την πρόσληψη μίλησε με τη δικηγόρο που ήδη υπηρετούσε στο Δήμο, για την οποία υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετική στο έργο της και η οποία, όπως συνέχισε, συμφώνησε ότι είναι ανάγκη να προσληφθεί και δεύτερος δικηγόρος, γιατί ο φόρτος στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου είναι πολύ μεγάλος.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης διαβεβαίωσε ότι το κόστος από τη συγκεκριμένη πρόσληψη είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που επιβαρυνόταν ο Δήμος προσλαμβάνοντας για τις νομικές του υποθέσεις εξωτερικούς δικηγόρους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 2014 ο Δήμος Μεσσήνης δαπάνησε 40.000 ευρώ για να πληρώσει εξωτερικούς δικηγόρους, ενώ τόνισε ακόμη ότι το 2013 η δημοτική αρχή του Στάθη Αναστασόπουλου είχε αναθέσει νομική υπόθεση σε δικηγόρο που ήταν δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Ο Γιώργος Τσώνης υπογράμμισε ότι δεν ευσταθούν οι αναφορές του Στάθη Αναστασόπουλου ότι θα κινδυνεύσει το Ταμείο του Δήμου λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης που συνεπάγεται η συγκεκριμένη πρόσληψη.
Σε ό,τι αφορά τη γραμματέα του, η οποία, σύμφωνα με τον Στάθη Αναστασόπουλο, μετατέθηκε στο Δήμο Μεσσήνης από το Δήμο Καλαμάτας, επιβαρύνοντας περαιτέρω το Ταμείο του Δήμου, ο Γιώργος Τσώνης απάντησε ότι δεν πρόκειται για μετάθεση αλλά για μετάταξη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή είναι η μοναδική μετάταξη που έχει γίνει ενώ, αντίθετα, η δημοτική αρχή του Στάθη Αναστασόπουλου είχε κάνει εννέα μετατάξεις, χρεώνοντας εκείνος άδικα και καταχρηστικά το Ταμείο του Δήμου, όπως υπογράμμισε.
Όταν πήρε το λόγο ο Στάθης Αναστασόπουλος σχολίασε ότι εκείνος μιλάει προφορικά και δεν θα διαβάζει κείμενο που του γράφει δικηγόρος, εννοώντας ότι ο Γιώργος Τσώνης δεν μπορεί να μιλήσει χωρίς γραπτό κείμενο μπροστά του. Η αντίδραση του δημάρχου για αυτό το σχόλιο ήταν έντονη, «είσαι γελοίος» είπε στον Στάθη Αναστασόπουλο, για να του απαντήσει εκείνος «έπρεπε να ντρέπεσαι, είσαι μόνιμα υβριστής και Μαυρογιαλούρος»!
Ακολούθησαν και άλλες αντιπαραθέσεις, μέσης έντασης, ενώ ο Στάθης Αναστασόπουλος επέμεινε ότι πρόκειται για «ρουσφετολογική πρόσληψη», καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έγινε ο προβλεπόμενος διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης, όπως σημείωσε ότι γίνεται στους άλλους Δήμους του Νομού που προσλαμβάνουν δικηγόρους. Επίσης ανέφερε ότι η δικηγόρος που προσλήφθηκε τοποθετήθηκε προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου παρότι η δικηγόρος που προϋπήρχε στο Δήμο είναι πολύ αρχαιότερη από εκείνη ως δικηγόρος παρ’ αρείω πάγω. Επίσης ο Στάθης Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι η δικηγόρος που προσλήφθηκε δεν θα μπορεί να υπερασπίζεται τις υποθέσεις του Δήμου στις δικαστικές αίθουσες, κάτι όμως που ο Γιώργος Τσώνης διαβεβαίωσε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Τέλος, ο Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι η παράταξή του θα προσφύγει για την ακύρωση της συγκεκριμένης πρόσληψης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ θα απευθυνθεί ακόμη στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας.
Η απάντηση του Γιώργου Τσώνη βεβαίως ότι έχει αμφιβολίες μπορεί να προσφύγει στα ελεγκτικά όργανα, επέμεινε όμως ότι όλα έγιναν νόμιμα και με διαφάνεια.
Στ.Μ.