Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 00:30

Η γραμμή Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας, ο Μ. Μάκαρης και η παρέμβαση από την Καλαμάτα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Τους μάγκες, σύμφωνα με το τραγούδι, τους πάτησε το τρένο… Τον Μανώλη Μάκαρη πάντως το τρένο δεν τον πάτησε αλλά τον έκοψε!... Για την ακρίβεια, τον κόψανε από την εκδήλωση που θα γίνει στην Καλαμάτα για τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα αδικαιολόγητο κόψιμο, που εκθέτει τους διοργανωτές της εκδήλωσης…

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μάρτη, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Στην πρώτη πρόσκληση για την εκδήλωση μεταξύ εκείνων που θα κάνουν χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης είχε οριστεί και ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ακολούθησε όμως ορθή επανάληψη της πρόσκλησης, χωρίς το όνομα του Μανώλη Μάκαρη!
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είχε την ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, ενώ είναι και εκείνος που ανέλαβε οργανωτικά θέματα στην Καλαμάτα για την πραγματοποίησή της, καθώς επίσης η παράταξή του επανειλημμένως έχει καταθέσεις προτάσεις για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Καλαμάτα και έχει διοργανώσει και εκδήλωση για το θέμα αυτό. Παρ’ όλα αυτά ο Μανώλης Μάκαρης κόπηκε από τους χαιρετισμούς.
Και αυτό, λένε οι φήμες, έγινε με παρέμβαση από την Καλαμάτα…
Η παρουσίαση της μελέτης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας θα γίνει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα και στελέχη του Οργανισμού, ενώ θα παραστεί και θα χαιρετήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:45 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις τρεις.
Στ.Μ.