Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 14:53

Ανεμβολίαστοι πολλοί τσιγγάνοι αλλά και μερικοί αλλοδαποί μαθητές στο Δήμο Καλαμάτας

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα εμβολιασμού μαθητών από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Εμβολιασμοί γίνονται σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία τα οποία έχει υποδείξει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στα οποία υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός τσιγγάνων μαθητών που είναι ανεμβολίαστοι όπως και μερικοί αλλοδαποί μαθητές…

Όπως δήλωσε στην Kalamata Journal η διευθύντρια της Υπηρεσίας, Αικατερίνη Σπέντζουρα, εξασφαλίστηκαν από περισσεύματα του υπουργείου Υγείας περίπου 300 παιδιατρικά εμβόλια και αποφασίστηκε να προχωρήσει εμβολιαστικό πρόγραμμα σε Δημοτικά Σχολεία και σε Νηπιαγωγεία του Νομού, ύστερα από συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στα οποία πηγαίνει μεγάλος αριθμός τσιγγάνων αλλά και αλλοδαπών μαθητών, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει εμβολιασμοί σε μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία Σπερχογείας, Πλατύ και Ασπροχώματος, καθώς και στο Νηπιαγωγείο Ασπροχώματος. Θα ακολουθήσει, την Τετάρτη, εμβολιασμός στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Άρι.
Η κ. Σπέντζουρα σημείωσε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι δυστυχώς τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι πολύ μικρά, στα συγκεκριμένα σχολεία, όπως και ότι υπάρχουν μαθητές χωρίς καν βιβλιάριο, το οποίο χορηγείται από την αρχή από τη Διεύθυνση Υγείας.
Επεσήμανε, ακόμη, ότι ένας αριθμός εμβολίων χορηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, προκειμένου και η συγκεκριμένη δομή υγείας να προχωρήσει σε ανάλογο εμβολιασμό.
Τέλος σημείωσε ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα συνεχιστεί και σε άλλες σχολικές μονάδες, πάντα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων και φυσικά με τη συγκατάβαση των γονέων.
Στ.Μ.