Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 20:52

Ασάφειες του δημάρχου Καλαμάτας για το αν συναινεί ή όχι να έρθουν πρόσφυγες

Ασάφειες του δημάρχου Καλαμάτας για το αν συναινεί ή όχι να έρθουν πρόσφυγες

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ 
Τη θέση ότι η δημοτική αρχή δεν διαπραγματεύεται θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου της Καλαμάτας προκειμένου αυτό να φιλοξενήσει πρόσφυγες ή μετανάστες, επανέλαβε πάλι σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος τόνισε ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι εθνικό πρόβλημα και πρέπει να συμμετέχουν όλες οι περιοχές στην αντιμετώπισή του, πρόσθεσε ωστόσο ότι για κάποιες περιοχές υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα που πρέπει να εξεταστούν…

«Η πατρίδα μας έχει ένα πολύ μεγάλο εθνικό πρόβλημα. Και τα βάρη αυτού του εθνικού προβλήματος πρέπει να τα επωμιστούμε όλοι. Όμως, όσον αφορά τους χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης με το Δήμο όπου υπάρχει επιλογή, πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το δήμαρχο, με το Δημοτικό Συμβούλιο, να δούμε τα ειδικότερα προβλήματα οποία υπάρχουν, να δούμε τα θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνεχίζοντας όσον αφορά το θέμα του τουρισμού σχολίασε: «Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα φέτος ιδιαίτερα με τον τουρισμό, ακούτε τι γίνεται με τις κρατήσεις οι οποίες ακυρώνονται. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα, η χώρα περιμένει κάθε χρόνο να εισπράξει μερικά δισεκατομμύρια, ίσως και 15, από τον τουρισμό. Διαφορετικά, αν δεν γίνει αυτό, ίσως το πρόβλημα μας θα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Βεβαίως το πρόβλημα είναι εθνικό, βεβαίως σε αυτά τα βάρη πρέπει να συμμετάσχουν όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά να συζητήσουμε βρε αδερφέ για τους χώρους, για τις προϋποθέσεις, για τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος σημείωσε ότι μέχρι τώρα στην Πελοπόννησο υπάρχει μόνο ένα κέντρο μεταναστών, στην Κόρινθο, πρόσθεσε όμως ότι για τη δημιουργία και άλλου «δεν υπάρχει η Καλαμάτα μόνο, υπάρχει η Τρίπολη, υπάρχει και η Σπάρτη, υπάρχει και ο Πύργος, υπάρχουν ένα σωρό περιοχές. Ασφαλώς να το κουβεντιάσουμε. Το εθνικό πρόβλημα να το διαχειριστούμε όλοι μαζί».
Τέλος, σε ό,τι αφορά το στρατόπεδο της Καλαμάτας ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε: «Επαναλαμβάνω ότι δεν τέθηκε από κανέναν θέμα για το στρατόπεδό μας, ούτε μπορεί και να τεθεί. Ούτε εμείς μπορούμε να διαπραγματευτούμε ζήτημα κλεισίματος του στρατοπέδου για να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής μεταναστών ή προσφύγων. Σε αυτό θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Και επίσης δεν έχει ενοχληθεί, με την καλή έννοια το λέγω, ο Δήμος Καλαμάτας, από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα όσον αφορά το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων ή μεταναστών, από κανέναν».
Στ.Μ.