Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 16:55

Και με τη βούλα στο Δήμο Καλαμάτας ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης

Και με τη βούλα στο Δήμο Καλαμάτας ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ 
Έπεσαν το απόγευμα οι υπογραφές, μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας και του διευθύνοντα συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, για τη μίσθωση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, όλου του κεντρικού κτιρίου εκτός δύο αιθουσών του ισογείου (τη μία τη χρησιμοποιεί ο ΟΣΕ και την άλλη ιδιωτική επιχείρηση), των δέκα περίπου άλλων κτιρίων αλλά και της ακάλυπτης επιφάνειας…

Από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι τα πρώτο που θα γίνει στο σιδηροδρομικό σταθμό είναι να εγκατασταθεί στον όροφο του κεντρικού κτιρίου το Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Χθες ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί η μίσθωση του καφενείου του σταθμού, τονίζοντας ότι η επαναλειτουργία του θα τονώσει την κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στο σημερινό δελτίο Τύπου του Δήμου επισημαίνονται σχετικά τα εξής: «Υπεγράφη νωρίς το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στην Αθήνα, η σύμβαση μίσθωσης του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, μαζί με περίπου 10 κτήρια στον περιβάλλοντα χώρο του. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος εκ μέρους του μισθωτή Δήμου Καλαμάτας και από πλευράς εκμισθωτή, που είναι η ΓΑΙΑΟΣΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλός της Αθανάσιος Σχίζας.
Από το Δήμο Καλαμάτας συντάσσεται μελέτη για επισκευές, ηλεκτροφωτισμό, περιποίηση του πρασίνου. Ο Δήμος θα παρέμβει άμεσα για καθαρισμό του χώρου και η πρώτη κίνηση θα είναι η εγκατάσταση του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, στον όροφο του κεντρικού κτηρίου του σταθμού».
Στ.Μ.