Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 17:35

Προτάσεις για να γίνουν οι αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας φιλικές στα άτομα με αναπηρίες

Προτάσεις για να γίνουν οι αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας φιλικές στα άτομα με αναπηρίες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΑΡΙΔΗ 
Ο αθλητισμός για τα άτομα με αναπηρίες ήταν μία από τις ενότητες της εκδήλωσης-συζήτησης, που διοργάνωσε χθες το βράδυ, για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών και του αθλητισμού γενικότερα, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Μάκαρης, παρουσίασε προτάσεις που απέστειλε γραπτώς ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης…

Σύμφωνα με το κείμενο του Γιώργου Λαζαρίδη, που ανέγνωσε ο Μανώλης Μάκαρης, οι προτάσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρίες, είναι οι εξής:
«Πρέπει να σημειώσω ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας είναι «γερασμένες» και για τα ΑΜΕΑ δεν υπάρχει πρόσβαση.
Όσον αφορά τα ΑΜΕΑ θα πρέπει στο Δημοτικό Στάδιο, στο Κλειστό, στην Τέντα και στο Κολυμβητήριο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για προσβασιμότητα σε όλους τους αθλητικούς  χώρους. Πρόσβαση με ράμπες, πρόσβαση με ειδικές πλάκες για ανθρώπους με τυφλότητα, τουαλέτες ΑΜΕΑ, αποδυτήρια με ντους.
Στο κολυμβητήριο να τοποθετηθεί ειδικό γερανάκι που να βάζει αθλητές με βαριές αναπηρίες στο νερό.
Είναι σημαντικό να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ.
Και από τις στάσεις των λεωφορείων μέχρι τους αθλητικούς χώρους τα πεζοδρόμια να είναι άνετα, με ράμπες και πλάκες για τυφλούς ώστε να μπορούν άτομα που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνίας να πηγαίνουν εύκολα και άνετα και με ασφάλεια.
Και είναι επίσης σημαντικό να υπάρχουν στις εξέδρες ειδικά διαμορφωμένα σημεία ώστε να εξυπηρετούν θεατές με αναπηρία».
Στ.Μ.