Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 21:35

Τα σοβαρά προβλήματα του Δημοτικού Σταδίου υπέδειξαν προπονητές, αθλούμενοι, γονείς

Κατεστραμμένο και επικίνδυνο, από το πέρασμα του χρόνου, το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας Κατεστραμμένο και επικίνδυνο, από το πέρασμα του χρόνου, το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ 
Την κακή, κάκιστη, κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν απόψε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης και σύμβουλοι του συνδυασμού του. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι προπονητές, γονείς, αθλητές πλησίασαν οι ίδιοι τον Μανώλη Μάκαρη και του έδειξαν ένα σωρό προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν όχι απλά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο Στάδιο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των αθλούμενων, μικρών και μεγάλων…

Ο Μανώλης Μάκαρης επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο το απόγευμα, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Βεργινάδη, Στάθη Σταματόπουλο και Δημήτρη Φαββατά, τους συμβούλους της Κοινότητας Καλαμάτας Νίκο Μπιτσάνη και Χρήστο Ζόμπολο και τα μέλη του συνδυασμού Γιώργο Ψυχογιάννη, Τάσο Πολυχρονόπουλο και Στέλιο Μητσέα.

Στέλιος Μητσέας, Στάθης Σταματόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Δημήτρης Φαββατάς
Οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας ξεναγήθηκαν τόσο στο Κλειστό όσο και στο Στάδιο της Παραλίας, όπου τους υποδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα, με κυριότερο, το επικίνδυνο, από το πέρασμα του χρόνου, σε κάποια σημεία ταρτάν, την τοιχοποιία του Κλειστού, την έλλειψη οργάνων, την όχι σωστή διαχείριση των διαφόρων χώρων, το κλειδωμένο ιατρείο ενώ στο Στάδιο ήταν εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι αθλούμενοι και πολλά άλλα.
Χθες το βράδυ η παράταξη διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση για την κατάσταση στο χώρο του στίβου, του σχολικού αθλητισμού, της γυμναστικής, του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες, του μαζικού αθλητισμού, της αντισφαίρισης.
Και σε αυτή την εκδήλωση έγινε αναφορά σε πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Στάδιο, ιδιαίτερα από τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρη Πουλόπουλο, ο οποίος εξέφρασε εντονότερα την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά της Περιφέρειας, η οποία είπε ότι προεκλογικά εξήγγειλε έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Σταδίου, μετά τις εκλογές όμως, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά αρνείται κιόλας να απαντήσει στα τηλεφωνήματα που κάνουν οι ενδιαφερόμενοι. Ο Δημήτρης Πουλόπουλος είπε ότι και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας υπάρχει αδιαφορία, επισημαίνοντας πάντως ότι ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί αλλά δυστυχώς δεν παρέχεται χρηματοδότηση από την πλευρά του Δήμου.

Σκουπιδότοπος ο χώρος κάτω από τις κερκίδες του κλειστού, δίπλα από το οποίο γυμνάζονται παιδιά
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Σωματείου «Ακρίτας», Πέτρος Παπαδόπουλος, είπε ότι για την κατάσταση που επικρατεί έχουν ευθύνη και τα Σωματεία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια από αυτά τα περιμένουν όλα από το Δήμο. Επιπλέον δε υπαινίχθηκε ότι υπάρχει μια μεροληπτική μεταχείριση υπέρ κάποιου σωματείου και σε βάρος των υπόλοιπων.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ολοκλήρωσε πλέον τις επαφές της με τους εκπροσώπους των σωματείων και γενικότερα των ανθρώπων και παραγόντων του αθλητισμού, έχει επισκεφθεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το προσεχές διάστημα πρόκειται να παρουσιάσει ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού και προτάσεις για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει.
Στ.Μ. 

-