Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 17:24

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας φοβάται τον κόσμο…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας φοβάται τον κόσμο…

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΟΥΒΙ 
Δεν θέλει τον κόσμο στις συνεδριάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και πάλι χθες το βράδυ, όπου στην αίθουσα-κλουβί του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι κάθισαν στις πολυθρόνες τους ενώ κόσμος, υπηρεσιακοί παράγοντες, πρόεδροι χωριών και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για την πολεοδόμηση του Ασπροχώματος –όσοι δεν πρόλαβαν να πιάσουν ένα από τα ελάχιστα καθίσματα- άλλοι όρθιοι, άλλοι στα σκαλάκια της αίθουσας, άλλοι στα περβάζια του παραθύρου…

Είναι μια εικόνα που έχει επαναληφθεί πολλές φορές και στο παρελθόν και για την οποία η ευθύνη βαραίνει κυρίως το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και την παράταξη της πλειοψηφίας, γιατί οι μειοψηφίες έχουν ζητήσει αυτό που είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αλλά δεν το τηρεί, να γίνονται δηλαδή οι συνεδριάσεις, όταν τα υπό συζήτηση θέματα αφορούν πολλούς ενδιαφερόμενους, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει η χθεσινή συνεδρίαση να γινόταν στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, γιατί ήταν γνωστό ότι θα ερχόταν κόσμος από το Ασπρόχωμα σε μια αίθουσα που δεν χωράει ούτε τους προέδρους των χωριών του Δήμου.
Χθες λοιπόν σύμβουλοι της μειοψηφίας διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με τον όρθιο κόσμο και τους καθισμένους στα σκαλιά και τα περβάζια, ωστόσο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου, ενοχλήθηκε από τις παρατηρήσεις και είπε ότι ούτε η ίδια αισθάνεται ωραία βλέποντας τον κόσμο να ταλαιπωρείται. Της θύμισαν όμως οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ότι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της συνεδρίασης στο αμφιθέατρο κάτι που το αρνήθηκε ο δήμαρχος.  
Είναι χαρακτηριστική η εικόνα της διευθύντριας Πολεοδομίας και των συνεργατών της που επί ώρα καθόταν όρθια και τελικά της έφεραν ένα κάθισμα από τον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου, ενώ συνεργάτης της κάθισε στα σκαλιά…
Στ.Μ.