Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 19:51

Ζητούν έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας επαγγελματιοβιοτεχνών για 48ωρη απεργία

Ζητούν έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας επαγγελματιοβιοτεχνών για 48ωρη απεργία

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 
Τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης ζητάει από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, με σκοπό την προκήρυξη 48ωρης απεργίας μόλις το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό κατατεθεί στη Βουλή, ζητούν εκπρόσωποι του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Μεσσηνίας… 

«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι, όλοι σε ετοιμότητα, ξεσηκωμό, η κυβερνητική επίθεση σε βάρος μας μεγαλώνει», τονίζουν σε κοινό τους κείμενο οι Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Γιώργος Σταυριανέας και Στέλλα Χρηστέα, αντιπρόσωποι του Συλλόγου στη Γενική Συνέλευση της Ομοσονδίας, που σημειώνουν ακόμη: «Κυβέρνηση –θεσμοί ετοιμάζουν από κοινού ακόμα χειρότερα μέτρα, όπως  κούρεμα του αφορολόγητου για μισθωτούς – συνταξιούχους, νέες μειώσεις στις επικουρικές, ακόμα μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης και τελικά μικρότερες τελικές συντάξεις, 20 χρονιά δουλειάς για την περιβόητη ¨εθνική σύνταξη¨ των 384 ευρώ, ξανά έκτακτη εισφορά και μάλιστα αυξημένη, νέα φορολογικά κλιμάκια. Οργιάζουν πραγματικά σε βάρος της λαϊκής οικογένειας για να προσφέρουν νέα προνόμια στους μεγάλοκεφαλαιούχους.  Την ίδια στιγμή κάνουν ότι δεν βλέπουν πως το ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών πήγε στα ουράνια (107 δις ευρώ στις τράπεζες, 80 δις στην εφορία, 28 δις στα ασφαλιστικά ταμεία), καθιστώντας αδύνατη την καθημερινή επιβίωση για χιλιάδες οικογένειες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  απέδειξε για μια ακόμη φορά τις πραγματικές στοχεύσεις της. Ο διάλογος για το ασφαλιστικό, η περιβόητη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, είναι απλώς στάχτη στα μάτια για να κρύψει την πραγματικά εγκληματική έκταση των μέτρων με τα οποία έχει συμφωνήσει. Ματώνει και αυτή το λαό,  όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μόνο σκοπό την χρηματοδότηση και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Φορολογικό, ασφαλιστικό, αναπτυξιακός νόμος, κόκκινα δάνεια, πακέτα Γιουνκερ κλπ όλα είναι στη διάθεση τους. Αυτή είναι η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ για επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτή είναι η πολιτική την οποία εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ως τώρα για να στηρίξουν την κερδοφορία των λίγων, ματώνοντας μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ ήδη καλλιεργούν το έδαφος για συμβιβασμό και διάλογο με τη κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν ανταλλάγματα για λίγους μεσαίους επιχειρηματίες. Είναι έτοιμες να αποδεχτούν τη σφαγή μας αρκεί να δοθεί μερίδιο από την πίτα των αναπτυξιακών πακέτων. Κρύβουν όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε προγράμματα και επιδοτήσεις, αφού οι προϋποθέσεις θα είναι απαγορευτικές. Για μας τους πολλούς μόνο χρέη και νέα δεινά φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης.
Είμαστε σε ετοιμότητα η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, προετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή πακέτο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα. Τους προειδοποιούμε ότι αν τολμήσουν κάτι τέτοιο θα μας βρουν μπροστά τους
Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!!!
Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Καλούμε το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν.Μεσσηνίας να συγκαλέσει έκτακτη Γ.Σ. αντιπροσώπων για να οργανωθεί 48ωρη γενική απεργία μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους».