Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 15:59

Ξενάγηση στη Βέργα μέσα από τα καλντερίμια της

Ξενάγηση στη Βέργα μέσα από τα καλντερίμια της

ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ 
Την τόσο κοντινή στην Καλαμάτα αλλά και τόσο άγνωστη στους Καλαματιανούς Βέργα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, περπατώντας στα καλντερίμια της, δεκάδες μικροί και μεγάλοι, στο πλαίσιο ξενάγησης που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία σειράς φορέων…

Η ξενάγηση έγινε με πρωτοβουλία του του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας, της Ομάδας “Πάμε Βόλτα”, της Πρωτοβουλίας Κατοίκων “Φίλοι της Βέργας” και με την υποστήριξη του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών “ΕΥΚΛΗΣ”, του Πολιτιστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, του Συμβουλίου Δημοτικού Διαμερίσματος Βέργας.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «πραγματοποιήθηκε πεζοπορία δεκάδων μελών των φορέων και άλλων πολιτών, στα Καλντερίμια της Κάτω Βέργας και ακολούθησε ενημέρωσή τους στην ταβέρνα “Πετράλωνο”, όπου παρέμειναν για παραδοσιακούς μεζέδες. Αυτή τη φορά συμμετείχαν και αρκετοί εκπαιδευτικοί και μικροί μαθητές σχολείου.
Παρά τα πρωϊνά καμώματα του καιρού, στη συνέχεια βγήκε ήλιος και οι συμμετέχοντες μαγεύτηκαν από την ομορφιά των καλντεριμιών, του περιβάλλοντος, του τοπίου και της θέας στην Καλαμάτα και τον Μεσσηνιακό.
Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον κατά την ενημέρωσή τους στην ιστορία του τόπου και των διατηρητέων μνημείων στην περιοχή της Βέργας».