Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 21:22

Και ενωτικός και επικριτικός ο δήμαρχος για την κυβέρνηση…

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΜΙΑ ΚΡΥΟ… 
Μια ζέστη και μια κρύο χθες το βράδυ από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προς την κυβέρνηση. Από τη μια είπε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι επιμένει σε μια ενωτική στάση, από την άλλη όμως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει αυτά που έκαναν και οι προηγούμενες, στηρίζοντας τους ημετέρους δήμαρχους σε βάρος των υπόλοιπων. «Άλλαξε ο Μανωλιός και έλαβε τα ρούχα του αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά…

«Εγώ προσπαθώ να είμαι πάντοτε ενωτικός και να μην κάνω κομματικές εξαγγελίες», είπε ο Παναγιώτης Νίκας, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη θετική συνεργασία που έχει με κυβερνητικούς παράγοντες, όπως με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο (για το θέμα της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας) ή με τους εκπροσώπους του υπουργείου Υποδομών (για τα προβλήματα με την περιμετρική οδό). Σχολίασε δε ότι "προσδοκώ μεγάλα οφέλη για την πόλη με μια ενωτική συμπεριφορά".
Στην ίδια συνεδρίαση όμως ο δήμαρχος είπε ότι η κυβέρνηση προκηρύσσει προγράμματα του ΕΣΠΑ θέτοντας ασφυκτικές προθεσμίες, ώστε οι χρηματοδοτήσεις να κατευθυνθούν στους «μιλημένους». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι προκηρύχθηκε πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών με προθεσμία υποβολής μελετών δύο μήνες. Όπως σχολίασε, «οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές για τα μιλημένα τα παιδιά», όμως τόνισε ότι «ξέρουμε πως γίνονται αυτά, από τους προηγούμενους, είμαστε έμπειροι σε αυτά. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Στ.Μ.