Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 17:23

Απευθείας ανάθεση για τη δημιουργία "τράπεζας φωτογραφιών" στο Δήμο Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Στον Καλαματιανό φωτογράφο που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, Ηλία Γεωργουλέα, δόθηκε με απευθείας ανάθεση, με απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα και με κόστος 5.000 ευρώ, το έργο της «δημιουργίας τράπεζας φωτογραφιών». Για το θέμα αυτό είχαν δημιουργηθεί εντυπώσεις όταν έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η μεν πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Παναγιώτα Ντίνα, είχε πει ότι ο φωτογράφος θα επιλεγεί με διαγωνισμό όμως ο δήμαρχος έσπευσε τη διορθώσει, τονίζοντας ότι «είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται με διαγωνισμούς. Πρέπει να επιλέγεις τον καλύτερο απ’ την αγορά. Μιλάμε για καλλιτέχνες. Και ο Δήμος πρέπει να επιλέγει τον καλύτερο και να πληρώνει και το κόστος»…

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει τότε τη διάθεση ποσού 9.000 ευρώ για τη δημιουργία της τράπεζας φωτογραφιών, τελικά όμως η απόφαση του δημάρχου μιλάει για ποσό 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι φωτογραφίες της τράπεζας που θα δημιουργήσει ο Ηλίας Γεωργουλέας θα χρησιμεύσει «προκειµένου να χρησιµοποιηθούν για τον εµπλουτισµό των διαφηµιστικών τουριστικών εντύπων, στη δηµιουργία µπάνερ και γενικά σε ενέργειες προβολής του ∆ήµου Καλαµάτας».
Στ.Μ.