Πέμπτη, 31 Μαϊος 2012 02:33

Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε ψήφο για τη ΔΗΜΑΡ από την πλατεία της Καλαμάτας

Ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε ψήφο για τη ΔΗΜΑΡ από την πλατεία της Καλαμάτας

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Ψήφο στη Δημοκρατική Αριστερά για την υποστήριξη της προσπάθειας σχηματισμού μιας προοδευτικής κυβέρνησης, που θα απαγκιστρώσει σταδιακά τη χώρα από το μνημόνιο, ζήτησε χθες το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης, κατά την προεκλογική του ομιλία στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς προλόγισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Χαράλαμπος Πατσούρης, που έκανε και μια σύντομη πολιτική τοποθέτηση.
Ο Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται και πάλι σε προεκλογική περίοδο, γιατί μόνο το δικό του κόμμα, η Δημοκρατική Αριστερά, προσπάθησε ειλικρινά να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις 6 Μαΐου, προσπάθεια που δεν έφτασε σε αποτέλεσμα λόγω του αρνητισμού που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις επαναληπτικές εκλογές θα καταστεί τελικά δυνατό να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση, γιατί θα αναγκαστούν οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις να αναγνωρίσουν ότι η μόνη υπεύθυνη και ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή που εδώ και πολύ καιρό έχει παρουσιάσει η Δημοκρατική Αριστερά.
Ειδικότερα, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα ήταν απόλυτα καταστροφική για το λαό, ενώ εκείνο που μπορεί να γίνει και να οδηγήσει και στην έξοδο από την κρίση είναι η σταδιακή απαγκίστρωση από αυτό, χωρίς να επιβληθούν άλλες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων και άλλοι φόροι, αλλά τα σχετικά ποσά να εξασφαλιστούν από άλλα ισοδύναμα μέτρα, όπως την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την περιστολή των δαπανών της διοίκησης, την αντιμετώπιση της διαφθοράς κ.ά.
Μετά την ομιλία του Φώτη Κουβέλη παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο, στο οποίο, εκτός από τον επικεφαλής Χαράλαμπο Πατσούρη, συμμετέχουν οι Χαράλαμπος Βακαλόπουλος, Αθανασία Αργυράκη, Νίκος Τσώνης, Δημήτρης Τροχάτος, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και Γιάννης Καούνης. 
Στ.Μ.