Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 15:48

"Πολύφερνη νύφη" το ακίνητο του κληροδοτήματος Χανδρινού στη Νέα Κηφισιά

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 
Αλλάζουν πάλι τα σχέδια του Δήμου Καλαμάτας όσον αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου του κληροδοτήματος Χανδρινού στη Νέα Κηφισιά. Το ακίνητο, μια μονοκατοικία, σχεδιαζόταν από το Δήμο να εκποιηθεί προκειμένου με τα έσοδα να γίνει Παιδικός Σταθμός. Ακολούθως ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει πρόταση από το Δήμο να δοθεί το ακίνητο στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ώστε το Ταμείο να δώσει από την πλευρά του στο Δήμο το διατηρητέο κτίριο Αλειφέρη, στο κέντρο της Καλαμάτας. Τώρα συζητιέται να εκμισθωθεί το ακίνητο από το Δήμο Κηφισιάς…

Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, αποφασίστηκε να μεταβεί ο αρμόδιος για τα κληροδοτήματα δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Φάββας, στην Κηφισιά, ώστε να δείξει το ακίνητο στους υπευθύνους του Δήμου για να δουν αν τους χρειάζεται ώστε να το νοικιάσουν.
Ο Γιώργος Φάββας σημείωσε ότι ο ίδιος απευθύνθηκε στο Δήμο Κηφισιάς με το ερώτημα αν ενδιαφέρεται να νοικιάσει το ακίνητο.
Πάντως, στην Οικονομική Επιτροπή ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς και ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, επανέλαβαν το αίτημα για την πραγματοποίηση συζήτησης για τα κληροδοτήματα, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα για το αν εκπληρώνονται οι όροι των διαθετών.
Ο Γιώργος Φάββας απάντησε ότι έχει γίνει ήδη αναλυτική καταγραφή από το αρμόδια υπηρεσία για την κατάσταση σε κάθε κληροδότημα και σύντομα θα ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Στ.Μ.