Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 04:21

Θαλάσσιες περιηγήσεις στο Μεσσηνιακό Κόλπο με υπέροχα σκάφη

Θαλάσσιες περιηγήσεις στο Μεσσηνιακό Κόλπο με υπέροχα σκάφη

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 
Με την ευχή να έχει καλές πλόες στον πανέμορφο Μεσσηνιακό Κόλπο και με την προσδοκία ότι αυτή η επιχειρηματική προσπάθεια θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο λιμάνι της Καλαμάτας, ο αγιασμός των δύο ημερόπλοιων, των ξύλινων σκαφών που κεντρίζουν τα βλέμματα και που έχουν ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στην ήρεμη θάλασσα της Μεσσηνίας. Πρόκειται για το «Albatros II», που πραγματοποιεί δίωρες περιηγήσεις και το «Οδύσσεια», που κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες…

Μετά την τελετή του αγιασμού η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, ευχήθηκε στους επιχειρηματίες να έχουν καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους, η οποία τόνισε ότι έλλειπε από την περιοχή και θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλης Μάκαρης, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να υποστηριχθεί από την πόλη γιατί και η Καλαμάτα θα έχει όφελος.

Ο ανθυποπλοίαρχος του "Albatros II", Γιώργος Κυριακόπουλος, από την Καλαμάτα, μιλάει στον κόσμο εκ μέρους της εταιρίας
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, σημείωσε ότι το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επιδιώκει με σειρά πρωτοβουλιών την ανάπτυξη της λειτουργίας του λιμανιού και προς την τουριστική κατεύθυνση.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας που κατέχει τα δύο ημερόπλοια, ανθυποπλοίαρχος Γιώργος Κυριακόπουλος, που κατάγεται από την Καλαμάτα, τόνισε ότι ο Μεσσηνιακός Κόλπος είναι ιδανικός για θαλάσσιες περιηγήσεις και κρουαζιέρες και πως αυτό θα αναδειχθεί από το «Albatros II» και το «Οδύσσεια».
Σημειώνεται ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία λέγεται KScruises και την ελέγχουν οι Δημήτρης Καπουλέας και Ιωάννης Σαρούκος.
Το «Albatros II» κάνει δίωρες περιηγήσεις στο Μεσσηνιακό Κόλπο, με τιμή 8 ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται καφές ή ένα ποτό καλωσορίσματος, ενώ αν οι επιβάτες παραγγείλουν κάτι άλλο το πληρώνουν με έκπτωση 50%. Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει μέχρι 205 επιβάτες.
Το «Οδύσσεια» κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες με στάσεις για μπάνιο και χαλάρωση σε διάφορες παραλίες, τόσο προς τη Μάνη όσο και προς την ανατολική Πυλία το επόμενο διάστημα. Ξεκινάει περίπου στις 10 το πρωί και επιστρέφει περίπου στις 5 το απόγευμα. Η τιμή είναι 25 ευρώ το άτομο, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και φαγητό μπάρμπεκιου. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι 120 άτομα.
Πάντως ακριβείς πληροφορίες για τις περιηγήσεις και τις κρουαζιέρες, καθώς γίνονται και μεταβολές στο πρόγραμμα, μπορεί κανείς να πάρει τηλεφωνώντας στα 6980745314 και 6982816398.
Στ.Μ.