Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 16:02

"Βίρα τις άγκυρες" για Κύθηρα και Κρήτη με διπλάσιες προκρατήσεις από πέρσι!

Στο μέσον ο Σταύρος Μπακολιάς, αριστερά ο α' μηχανικός του "Βιτσέντζος Κορνάρος" Εμμανουήλ Παρακατσελάκης και ο πλοίαρχος Δημήτρης Λαδάς, δεξιά ο ύπαρχος Παύλος Φαντάκης και η Μυρσίνη Κεράνη, αντιπρόσωπος του ναυτιλιακού πρακτορείου του Σταύρου Μπακολιά "euroLine" στην Καλαμάτα (Ψαρών 150) Στο μέσον ο Σταύρος Μπακολιάς, αριστερά ο α' μηχανικός του "Βιτσέντζος Κορνάρος" Εμμανουήλ Παρακατσελάκης και ο πλοίαρχος Δημήτρης Λαδάς, δεξιά ο ύπαρχος Παύλος Φαντάκης και η Μυρσίνη Κεράνη, αντιπρόσωπος του ναυτιλιακού πρακτορείου του Σταύρου Μπακολιά "euroLine" στην Καλαμάτα (Ψαρών 150)

ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΥΘΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 
Έτοιμος να σηκώσει τις άγκυρές του για να συνδέσει και αυτό το καλοκαίρι την Καλαμάτα με τα Κύθηρα και την Κρήτη είναι ο αξιόπλοος «Βιτσέντζος Κορνάρος», το πλοίο της ΛΑΝΕ. Οι προκρατήσεις είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρσι, ενώ οι τιμές σταθερές. Επιπλέον από φέτος ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» μεσοβδόμαδα θα συνδέει τα Κύθηρα και την Κρήτη με το Γύθειο, για την εξυπηρέτηση εκείνων που θέλουν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές με λιμάνι αφετηρίας την Καλαμάτα και επιστροφής το Γύθειο ή αντίστροφα. Για τις σημαντικές προοπτικές αυτής της γραμμής και για το τι παρέχει το πλοίο, μίλησαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο σαλόνι του «Βιτσέντζου Κορνάρου», ο ναυτιλιακός πράκτορας Σταύρος Μπακολιάς και οι αξιωματικοί του βαποριού…

Ο Σταύρος Μπακολιάς, ιδιοκτήτης της «euroLine» και πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, καθώς και της ΛΑΝΕ στην Καλαμάτα, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, εκτάκτως, στις 12 το μεσημέρι, ξεκινάει για φέτος η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας, Κυθήρων, Κρήτης. Από το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα κανονικά δρομολόγια και ειδικότερα ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα αποπλέει από Καλαμάτα για Κύθηρα στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, στα Κύθηρα θα πιάνει στις 5:40 το πρωί και στο Καστέλι Κισσάμου θα φτάνει στις 9:50 το πρωί της Κυριακής.
Το νέο για φέτος, τόνισε ο κ. Μπακολιάς, είναι ότι κάθε Τετάρτη το δρομολόγιο Κύθηρα-Κρήτη θα γίνεται και από το Γύθειο. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε ο ναυτιλιακός πράκτορας, ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα μόνο για ολιγοήμερες διακοπές, μπορούν να πάνε είτε στα Κύθηρα είτε στην Κρήτη ξεκινώντας από την Καλαμάτα και επιστρέφοντας μεσοβδόμαδα από το Γύθειο ή το αντίστροφο. Σημείωσε δε ότι η παράδοση σε κυκλοφορία του νέου δρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη, που συντομεύει την απόσταση και κάνει ασφαλέστερη τη μετακίνηση, δίνει ένα κίνητρο για τέτοιες ολιγοήμερες διακοπές.  
Επιπλέον ο κ. Μπακολιάς σημείωσε ότι φέτος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προκρατήσεις, το ενδιαφέρον για τη γραμμή Καλαμάτας-Κυθήρων-Κρήτης, είναι διπλάσιο από πέρσι. Επίσης επεσήμανε ότι πέρσι η γραμμή είχε την ίδια κίνηση και λίγο αυξημένη σε σχέση με πρόπερσι, ενώ, αντίθετα, η κίνηση στον Πειραιά ήταν μειωμένη κατά 30% περίπου. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι υπάρχουν προοπτικές για την ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτας-Κυθήρων-Κρήτης. Προοπτικές που τόνισε ότι θα γίνουν πολύ μεγαλύτερες και θα αναπτύξουν ιδιαίτερα την κίνηση στο λιμάνι της Καλαμάτας, όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος Πάτρας-Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας, γιατί με τον αυτοκινητόδρομο αυτό θα διασυνδεθεί το λιμάνι της Καλαμάτας με το λιμάνι της Πάτρας για τα ταξίδια προς διάφορα λιμάνια της Ιταλίας.
Πάντως ο κ. Μπακολιάς είπε ακόμη ότι είναι στο σχεδιασμό και δεύτερο δρομολόγιο Καλαμάτας-Κυθήρων-Κρήτης μέσα στην εβδομάδα, ανάλογα με την κίνηση και φυσικά τη συνεργασία και υποστήριξη των τοπικών φορέων.
Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία, ο ναυτιλιακός πράκτορας τόνισε ότι είναι σημαντικό να στηρίζουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση ιδιαίτερα οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας και της Κρήτης. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας αλλά και με τους ναυτιλιακούς πράκτορες της περιοχής.
Τέλος, ο Σταύρος Μπακολιάς ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία τους και τις προσπάθειές τους το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή, τον κεντρικό λιμενάρχη Καλαμάτας και το Σωματείο των λιμενεργατών της Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές είναι ίδιες με πέρσι. Για Κρήτη τα εισιτήρια ξεκινούν από 26 ευρώ το άτομο και 69 ευρώ το ι.χ. αυτοκίνητο, ενώ για τα Κύθηρα από τα 17 ευρώ το άτομο.
Η εκπρόσωπος του ναυτιλιακού πρακτορείου του Σταύρου Μπακολιά στην Καλαμάτα, Μερσίνη Κεράνη, σημείωσε από την πλευρά της ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή γραμμή από ταξιδιώτες όχι μόνο από Καλαμάτα αλλά από όλη την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα από Τρίπολη και Κόρινθο, αλλά και από περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Στην Καλαμάτα το ναυτιλιακό πρακτορείο λειτουργεί επί της οδού Ψαρών 150 και το τηλέφωνο είναι 27210 28080.
Ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος», Δημήτρης Λαδάς, από την Κεφαλονιά, ευχήθηκε να έχει μεγάλη επιτυχία η ακτοπλοϊκή γραμμή και η κίνηση να είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές. Διαβεβαίωσε για το πλοίο του ότι είναι καλοτάξιδο και αξιόπλοο.
Ο ύπαρχος, Παύλος Φαντάκης, σημείωσε ότι το πλοίο χτίστηκε το 1976, έχει μήκος 168 μέτρα, πλάτος 20 μέτρα, 54 άτομα πλήρωμα, μεταφέρει μέχρι 743 επιβάτες και 242 οχήματα ή μέχρι 26 φορτηγά και 150 ι.χ. αυτοκίνητα. Επίσης είπε ότι έχει 38 καμπίνες, 100 κλίνες, 400 αεροπορικά καθίσματα, εξοπλισμένο νοσοκομείο και τρεις καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τέλος, ο α’ μηχανικός, Εμμανουήλ Παρακατσελάκης σημείωσε ότι το «Βιτσέντζος Κορνάρος» έχει τρεις κύριες μηχανές με συνολική δύναμη 15.000 ίππων και πιάνει ταχύτητα 19 κόμβων. Υπογράμμισε ότι είναι ίσως το ασφαλέστερο πλοίο στην Ελλάδα, λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής του και των ειδικών πτερυγίων που διαθέτει για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Μετά το τέλος της συνέντευξης προσφέρθηκαν κεράσματα, με Κρητική τσικουδιά, ενώ έγινε ξενάγηση στο πλοίο.
Στ.Μ. 

-

-