Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 02:34

Με μια ωραία γιορτή στο λιμάνι η έναρξη του πανελλήνιου κυπέλλου ιστιοπλοΐας για παιδιά

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Μικροί ιστιοπλόοι από τη Χίο, από τη Θεσσαλονίκη, από την Πάρο, από το Βόλο, από πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας, σχεδόν 250 τον αριθμό, από σήμερα, Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη καλούνται να δαμάσουν τη θάλασσα και τον αέρα και να διακριθούν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist 11 χρόνων. Την Κυριακή το βράδυ, στο λιμάνι της Καλαμάτας, έγινε η τελετή έναρξης. Ήταν μια πραγματική γιορτή με μουσικές, με παρέλαση των ιστιοπλόων, με χαρά, με κόσμο που χειροκρότησε τους μικρούς αυτούς αθλητές…

Οι ιστιοπλόοι αργά το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο μόλο του «Πανελληνίου», από όπου ξεκίνησε η παρέλασή τους, με τα λάβαρα των ναυτικών ομίλων στους οποίους ανήκουν. Μπροστά τους ήταν η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ ο τερματισμός έγινε μπροστά από το «Αμέρικα», όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης. Χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωπος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, ο έφορος νοτιοδυτικής Ελλάδας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κακαλίκας και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Σημειώνεται ότι οι βασικοί διοργανωτές του Κυπέλου είναι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος», που συνέπραξαν ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια για μια εξαιρετική διοργάνωση, όπως η έναρξή της έδειξε ότι θα είναι.
Οι αγώνες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ το βράδυ οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους έχουν προσκληθεί σε δεξίωση με τοπικά προϊόντα από τους διοργανωτές. Επίσης απόψε θα γίνει η προβολή της ταινίας «Τα παιδιά του ανέμου», για την οποία θα μιλήσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Μπουγιούρης.
Στ.Μ.