Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 16:35

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας "φεύγει" για το πρώην Πολυκλαδικό

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ Ι.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να συνεχίσει να φιλοξενεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου, στην οδό Θουκυδίδου. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στον δημοτικό σύμβουλο της «Αλλαγής», Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του ότι το σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού δεν είναι κατάλληλο για τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης…

Ειδικότερα, ο Γιάννης Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι η προσφορά του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ σημαντική και πως για να συνεχίσει να είναι τέτοια επιβάλλεται να λειτουργεί σε ένα αυτόνομο κτίριο, όπως το κτίριο στην οδό Θουκυδίδου.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι το συγκεκριμένο κτίριο πρέπει οπωσδήποτε να εκκενωθεί ώστε να γίνουν εργασίες επισκευής που είναι αναγκαίες. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να γίνουν μονώσεις, να αντικατασταθούν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, να γίνουν άλλα έργα ώστε να μην πλημμυρίζει το κτίριο. Σχολίασε μάλιστα ο δήμαρχος ότι πρέπει να υπάρξει μια οικονομική βοήθεια από το υπουργείο Παιδείας για τα έργα στα σχολικά κτίρια και να μην αφήνει μόνο του το Δήμο να προσπαθεί να κάνει τα πάντα, παρατηρώντας ότι ούτε για τις επισκευές στο Πολυκλαδικό έδωσε τίποτα. Επιπλέον ανέφερε ότι ευελπιστεί πως θα επισκεφθεί κάποια φορά την Καλαμάτα ο υπουργός Παιδείας προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα αυτά, σχολιάζοντας ότι είχε επικοινωνία με έναν σύμβουλό του, ο οποίος όμως, όπως παρατήρησε ο κ. Νίκας, του είπε κάτι περίεργα πράγματα.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι εφόσον γίνουν στο κτίριο της οδού Θουκυδίδου οι αναγκαίες εργασίες, τότε μετά από δύο χρόνια μπορεί να επανεξεταστεί η επιστροφή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε αυτό.
Στ.Μ.