Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 19:53

Διεθνής διάκριση για το Λιμενικό Σώμα χάρη στον υπολιμενάρχη της Καλαμάτας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ 
Διεθνή διάκριση για το Λιμενικό Σώμα της χώρας, συνεπώς και για την Ελλάδα, ύστερα από έναν εξαιρετικό και υποδειγματικό έλεγχο πλοίου, στο λιμάνι της Καλαμάτας, από τον εξουσιοδοτημένο από διεθνείς οργανισμούς επιθεωρητή πλοίων και υπολιμενάρχη Καλαμάτας, Νικόλαο Γιαννουλάτο. Ειδικότερα, η Γραμματεία του Paris MoU, που είναι μια εθελοντική διακρατική συμφωνία,  γνωστή ως Μνημόνιο Συνεννόησης των Παρισίων, στην οποία συμμετέχουν 27 χώρες και η οποία έχει έδρα στο Ολλανδικό Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος, βράβευσε το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδας για την ανάδειξη περίπτωσης πλοίου με εμφανή υποβαθμισμένα επίπεδα ασφαλείας. Μάλιστα η έκθεση, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την επιθεώρηση του πλοίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μνημονίου Συνεννόησης των Παρισίων, ως υποδειγματική για το πώς πρέπει να γίνονται οι επιθεωρήσεις!...

Πρόκειται για τον έλεγχο που έκανε ο πιστοποιημένος επιθεωρητής Νικόλαος Γιαννουλάτος τον Ιανουάριο του 2015 στο πλοίο «YONG GI». Η αναφορά που έκανε ο αξιωματικός του λιμενικού αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο ήταν το συγκεκριμένο πλοίο για τους ναυτικούς του, για τη ναυσιπλοΐα γενικότερα και για το περιβάλλον.
Σημειώνεται ακόμη ότι είναι η δεύτερη φορά που δημοσιεύεται αναφορά του Νικόλαου Γιαννουλάτου ως υποδειγματική, από το PARIS MoU. Η πρώτη φορά ήταν το 2011, όταν είχε απαγορεύσει τον απόπλου του πλοίου «ANNA N». Επίσης εκκρεμεί ακόμη μία δημοσίευση, για το πλοίο «ARFETISALLE»,  το οποίο επιθεώρησε τον Ιανουάριο του 2016.

Νιπτήρας του πλοίου...
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση του Λιμενικού Σώματος, το Λιμενικό βραβεύτηκε από τη Γραμματεία του Paris MoU, «στο πλαίσιο της 49ης Συνόδου της Επιτροπής του Paris MoU, με αφορμή την ανάδειξη περίπτωσης πλοίου με εμφανή υποβαθμισμένα επίπεδα ασφαλείας, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Paris MoU
Κατά την πρόσφατη 49η Σύνοδο της Επιτροπής του Paris MoU (Haugesund, Νορβηγίας) εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Μνημονίου, προωθήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την εναρμόνιση των διαδικασιών και πρακτικών που αφορούν στις επιθεωρήσεις, κρατήσεις και απαγόρευση απόπλου πλοίων σε λιμένες της περιοχικής συμφωνίας και εγκρίθηκαν οδηγίες προς τους εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές στον τομέα των επιθεωρήσεων πλοίων.

Σαπιοκάραβο στην κυριολεξία
Στο πλαίσιο των εργασιών της ανωτέρω συνάντησης, η Γραμματεία του PARIS MoU βράβευσε την Ελλάδα με αφορμή την ανάδειξη, ως περίπτωση καλής πρακτικής (best practice) και υποδειγματικής επιθεώρησης πλοίου στο οποίο, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Καλαμάτας, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα ασφαλείας σε όλους τους τομείς ήταν εμφανώς υποβαθμισμένα. συγκεκριμένα καταγράφηκαν συνολικά σαράντα (40) ελλείψεις, εκ των οποίων οι είκοσι οχτώ (28) θεωρήθηκαν ότι έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας του πληρώματος επί του πλοίου.

Ψυγείο στην κουζίνα του πλοίου
Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε τόσο από τον Πρόεδρο της 49ης Επιτροπής κ. Brian Hogan, όσο και από τον Γενικό Γραμματέα του Paris MoU κ. Richard Schiferli, ο αριθμός και η σοβαρότητα των ελλείψεων που εντοπίσθηκαν στο προαναφερόμενο πλοίο (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν τη Δ.Σ. MLC 2006), αποτυπώθηκαν και περιγράφηκαν στην εκτεταμένη αναφορά με έναν εξαιρετικό τρόπο, περιλαμβάνοντας φωτογραφικό υλικό που αποκάλυπτε τις εξαιρετικά κακές συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής που επικρατούσαν στο πλοίο. Για το λόγο αυτό, απέδωσαν τα εύσημα στην Ελλάδα για την προσπάθειά της, προτρέποντας παράλληλα τα υπόλοιπα Κ-Μ να δημοσιεύουν ανάλογες περιπτώσεις που εντοπίζονται κατά τη διενέργεια επιθεωρήσεων.

Χάνει λάδια η μηχανή του πλοίου...
Στην εν λόγω σύνοδο, εκτός της συμμετοχής της χώρας μας, συμμετείχαν εκπρόσωποι των μελών του Μνημονίου Κατανόησης των Παρισίων (Paris MoU) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου ως παρατηρητής, του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α (U.S.C.G.), του Μνημονίου Κατανόησης του Τόκιο (Tokyo MoU), της Καραϊβικής (Caribbean MoU), της Μεσογείου (Mediterranean MoU), του Ινδικού Ωκεανού (Indian Ocean MoU), καθώς και της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea MoU)».
Στ.Μ.
 
Και από που δεν χάνει αυτό το λάστιχο...