Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 13:30

Νίκας: "Τζάμπα μάγκες" τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, "λαϊκίζουν ανερυθρίαστα"

Νίκας: "Τζάμπα μάγκες" τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, "λαϊκίζουν ανερυθρίαστα"

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Πλήρως ταυτίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, εξαπολύοντας σήμερα επίθεση στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση τους όσον αφορά την υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά και σε συναδέλφους του δημάρχους, μιλώντας ακόμα και για «τζάμπα μάγκες». Τα πυρά του δημάρχου στράφηκαν και κατά της κυβέρνησης, καθώς τόνισε ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν διαφορετική μεταξύ τους τοποθέτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συγκεκριμένος τόνος για την αντιμετώπιση του ζητήματος…

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει τοπική διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, όπως ζητούν τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης αλλά και οι μισοί περίπου δήμαρχοι. Τοπική διαχείριση, συνέχισε, μπορούν να κάνουν μόνο 5-6 μεγάλοι Δήμοι της Περιφέρειας και αυτό με προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δεν προωθεί. Οι προϋποθέσεις αυτές ανέφερε ότι είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος διαχείρισης των υπολειμμάτων από την επεξεργασία των σκουπιδιών όπως και η αντιμετώπιση άλλων θεσμικών ζητημάτων.
Ο Παναγιώτης Νίκας πρόσθεσε ότι η Καλαμάτα είναι η πόλη που εφαρμόζει χρόνια τώρα την τοπική διαχείριση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προκαλέσει την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της χώρας μας. Επέμεινε ωστόσο ότι τοπική διαχείριση δεν μπορεί να γίνει όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον ο δήμαρχος σχολίασε ότι αν πραγματικά η κυβέρνηση δεν θέλει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για τον οποίο παρατήρησε ότι «πραγματικά έχει σοβαρά προβλήματα», μπορεί να τον καταργήσει άμεσα. Αν ο διαγωνισμός δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα έπρεπε να τον έχει καταργήσει εδώ και ένα χρόνο, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους του δημάρχους ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι κάποιοι έχουν πάρει χρηματοδοτήσεις 11.000.000 ευρώ εδώ και ένα χρόνο, προκειμένου να προωθήσουν την τοπική διαχείριση, ωστόσο τόνισε ότι δεν έχουν κάνει τίποτα γι’ αυτό και ωστόσο επιμένουν να μιλούν υπέρ της τοπικής διαχείρισης. Και άφησε να εννοηθεί ότι ο λόγος που δεν έχουν κάνει τίποτα για την τοπική διαχείριση είναι επειδή βολεύονται χρησιμοποιώντας τις χωματερές.
Κλείνοντας ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι υφίσταται πραγματικά ο κίνδυνος να γεμίσει η Πελοπόννησος με σκουπίδια, εξαιτίας του λαϊκισμού σε κάθε επίπεδο, όπως σημείωσε αλλά και των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που «λαϊκίζουν ανερυθρίαστα για λόγους σκοπιμότητας που συνδέονται με μελλοντικές πολιτικές και κομματικές μάχες».
Στ.Μ.