Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 17:41

Δήμος Καλαμάτας: Πεταμένα χρήματα η βελτίωση του Καλαμάτα-Ριζόμυλος!...

ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ 180 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 
Την άποψη ότι ο υπάρχον δρόμος Καλαμάτας-Ριζόμυλου δεν παίρνει βελτίωση και αν δοθούν λεφτά για να βελτιωθεί θα πάνε χαμένα, υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας! Είναι μια άποψη απόλυτα αντίθετη από τη θέση που διατυπώνει η δημοτική αρχή Μεσσήνης, ότι το πρώτιστο θέμα είναι η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου. Παρόλα αυτά ο Δήμος «εκφράζει τη βεβαιότητα της συνεννόησης με το Δήμο Μεσσήνης γι' αυτό το σπουδαίο θέμα»!...

Σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας -προφανώς μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ότι ο προϋπολογισμός για νέο, παραλιακό δρόμο, από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο, φτάνει τα 180.000.000 ευρώ- σημειώνονται τα εξής:
«Ο Δήμος Καλαμάτας εμμένει στην νέα, παραλιακή χάραξη του δρόμου Ριζομύλου - Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος εντός των ημερών θα έχει συνάντηση με τους μηχανικούς μελετητές της Μορέας ΑΕ, που εργάζονται για το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με το θέμα αυτό.
Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για ένα έργο υποδομής απολύτως αναγκαίο για την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας, καθώς και για την αποφόρτιση της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Ο Δήμος Καλαμάτας δε θα συναινέσει ποτέ στη συνέχιση της παρούσας κατάστασης στο Ασπρόχωμα, με τα ατυχήματα που σχεδόν καθημερινά συμβαίνουν.
Στον προγραμματισμό του Δήμου Καλαμάτας είναι να γίνουν παρεμβάσεις στο δρόμο που διέρχεται μέσα από το Ασπρόχωμα, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, με δενδροφυτεύσεις, διευρυμένα πεζοδρόμια και οδοφωτισμό.
Η βελτίωση του παλαιού δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου αποτελεί στην ουσία πεταμένα χρήματα, γιατί δε θα γίνει ποτέ ένας ασφαλής δρόμος, ούτε μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης. Τα έργα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται για την ικανοποίηση και των μελλοντικών αναγκών, σε βάθος χρόνου.
Ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει τη βεβαιότητα της συνεννόησης με το Δήμο Μεσσήνης γι' αυτό το σπουδαίο θέμα, που δεν είναι τοπικού, αλλά μεσσηνιακού ή και εθνικού ενδιαφέροντος».
Στ.Μ.