Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 22:09

Καυγάς Μάκαρη-Ηλιόπουλου στο Δ.Σ. της Φάρις για τις χορηγίες

Μανώλης Μάκαρης και Θανάσης Ηλιόπουλος Μανώλης Μάκαρης και Θανάσης Ηλιόπουλος

ΟΞΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Ολόκληρο το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας άκουσε το μεσημέρι τις φωνές του προέδρου της Φάρις, δημοτικού συμβούλου Θανάση Ηλιόπουλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη, οι οποίοι ήρθαν σε οξύτατη αντιπαράθεση όταν ο δεύτερος, κατά τη συζήτηση θέματος αποδοχής χορηγιών, έκανε αναφορά για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, την οποία πάντως στη συνέχεια ανακάλεσε…

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Φάρις κάλεσε το Σώμα να αποδεχθεί χορηγία 15.000 ευρώ από τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 5.000 ευρώ από τη Μαρία Μαντζή για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, 1.000 ευρώ από το Βρετανικό Συμβούλιο για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και 1.000 ευρώ από τη Λίντα Καπετανέα για την πολιτιστική υποστήριξη της Φάρις.
Ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι συμφωνεί με την αποδοχή των χορηγιών εφόσον έχουν γίνει χωρίς προϋποθέσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Θανάση Ηλιόπουλου και τότε ξέσπασε ένας εντονότατος λεκτικός καυγάς που χρειάστηκε ώρα μέχρι να κοπάσει, ενώ επενέβησαν μέχρι και οι υπάλληλοι που Πνευματικού Κέντρου που ζήτησαν να χαμηλώσουν οι τόνοι διότι οι φωνές ακούγονταν μέχρι έξω από το κτήριο.
Όταν ηρέμησαν κάπως τα πράγματα, ο πρόεδρος της Φάρις υπογράμμισε ότι η κοινωφελής επιχείρηση δεν αποδέχεται ποτέ καμία προϋπόθεση προκειμένου να λάβει την οποιαδήποτε δωρεά. Ποτέ δεν μπορεί να δεχθεί η Φάρις να επιλέξει συγκεκριμένους επαγγελματίες για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών προκειμένου να της γίνει μια χορηγία, δήλωσε κατηγορηματικά ο Θανάσης Ηλιόπουλος και τόνισε ότι πάντα οι επαγγελματίες για την παροχή υπηρεσιών επιλέγονται με βάση τα αποτελέσματα διαγωνισμού.
Μετά από την τοποθέτηση αυτή του προέδρου της Φάρις ο Μανώλης Μάκαρης ανακάλεσε την αναφορά του περί συμφωνιών κάτω από το τραπέζι και τόνισε ότι η παράταξή του τάσσεται υπέρ των χορηγιών που γίνονται όπως περιέγραψε ο Θανάσης Ηλιόπουλος.
Στ.Μ.