Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 19:22

Πολύ καλύτεροι οι χώροι αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πολύ καλύτεροι οι χώροι αναμονής στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Εξαιρετικό είναι το αποτέλεσμα της ανακαίνισης στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ωραία απαλά χρώματα, θαυμάσιες παλιές φωτογραφίες της πόλης, τηλεοράσεις, ξύλινες επιφάνειες στις εισόδους των ιατρείων. Η διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσίασε σήμερα στον Τύπο το έργο, τονίζοντας ότι σκοπός είναι αφενός η αναμονή των προς εξέταση πολιτών να γίνεται σε ένα χώρο προσεγμένο και ευχάριστο και αφετέρου, σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες, να περιοριστεί όσο γίνεται ο χρόνος αναμονής. Η παρουσίαση έγινε από το διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Σοφία Κορακοβούνη, την προϊσταμένη των Εξωτερικών Ιατρείων Μαρία Ντάκουρη και τον προϊστάμενο της Γραμματείας των Εξωτερικών Ιατρείων Κωνσταντίνο Ιωάννου…

Όπως σημείωσε ο κ. Μπέζος, πρόκειται για έργο που έγινε σε συνέχεια του λειτουργικού και αρχιτεκτονικού ανασχεδιασμού στους χώρους των MPEZOS-G-KORAKOVOUNI-S-NTAKOURH-M-IOANNOU-KOST-11-08-16.jpgΕπειγόντων Περιστατικών, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους αναμονής του Νοσοκομείου.
Η ανακαίνιση στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε με χορηγία από εταιρίες που συνεργάζονται με το Νοσοκομείο, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία και με τις διαδικασίες εγκεκριμένες από το Διοικητικό Συμβούλιο, τόνισε ο κ. Μπέζος.
Σχετικά με το έργο ο διοικητής του Νοσοκομείου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε την καλύτερη λειτουργία στην παροχή υπηρεσιών υγείας, χωρίς ο ασθενής να ταλαιπωρείται παρέχοντας σ’ αυτόν, απλές διοικητικές διαδικασίες, ευχάριστο, καθαρό και αξιοπρεπές περιβάλλον και φυσικά μικρούς χρόνους αναμονής.
NOSOKOMEIO-EXOTERIKA-GRAMMATEIA-11-08-16.jpgΒασικό στρατηγικό μας δόγμα παραμένει πάντα τούτο: Η Υγεία είναι δικαίωμα για τον Πολίτη, είναι υποχρέωση για μια ευνομούμενη Πολιτεία. Αυτό υπηρετούμε καθημερινά θέτοντας στον πυρήνα της καθημερινής μας δράσης το παράγοντα Άνθρωπο και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας σ’ Αυτόν.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα το φτάσουμε πολύ ψηλά. Εκεί που πραγματικά του αξίζει να είναι. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, ένα Υγειονομικό Κέντρο για όλους του Πελοποννησίους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα της ανωτέρω αρχιτεκτονικής και αισθητικής παρέμβασης».
NOSOKOMEIO-EXOTERIKA-TV-11-08-16.jpgΑπαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν ιατρεία που έχουν κλεισμένα όλα τα ραντεβού για τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χρειάζεται να περιμένουν πολύ καιρό μέχρι να εξεταστούν, ο Γιώργος Μπέζος αναγνώρισε ότι υπάρχουν τέτοια θέματα με συγκεκριμένες ειδικότητες. Εξήγησε ότι σε ένα βαθμό το πρόβλημα οφείλεται στην κρίση, που έχει στρέψει τον κόσμο στο Νοσοκομείο αλλά και στο ότι οι γιατροί χρειάζεται να πάρουν την άδεια που δικαιούνται με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός των ραντεβού να πηγαίνει προς τα πίσω. Επίσης σημείωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει και με ειδικότητες που πρόσφατα απέκτησε το Νοσοκομείο, ενώ για ειδικότητες όπως οι οφθαλμίατροι, ο διοικητής τόνισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα και σύντομα θα κλείνονται ραντεβού χωρίς να χρειάζεται ο εξεταζόμενος να περιμένει μήνες, ενώ και τα χειρουργεία θα γίνονται χωρίς να χάνεται πολύς χρόνος.
Στ.Μ. 
NOSOKOMEIO-EXOTERIKO-ORL-11-08-16.jpg