Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 15:14

Αφαιρεί ο Δήμος τραπεζοκαθίσματα, θα επιβάλει μέτρα και σε όσους χρωστούν

ΝΙΚΑΣ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ 
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέχρι τώρα ο Δήμος έκανε τα στραβά μάτια προς τους επαγγελματίες που χρωστούν, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε σήμερα ότι «η εντολή προς την Υπηρεσία είναι να κάνει αυτά που λέει ο νόμος». Ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχουν εκατοντάδες «συμπολίτες μας οι οποίοι οφείλουν πάρα πολλά χρήματα στο Δήμο και θα κινηθούν εντός των ημερών οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο». Σε ό,τι αφορά την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων, η οποία ξεκίνησε από το Δήμο το πρωί στα Παπλωματάδικα και στα Ουζάκια, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι αποφασίστηκε η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου γιατί κάποιοι επαγγελματίες σε μόνιμη βάση και παρά τις ειδοποιήσεις καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί ή καταλαμβάνουν χώρο χωρίς να τους έχει καν παραχωρηθεί…

«Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό επαγγελματιών, όχι μεγάλο ποσοστό, οι οποίοι δεν τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς. Δηλαδή καταλαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος κοινόχρηστων χώρων από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί ή καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο που δεν έχει καθόλου παραχωρηθεί», δήλωσε σήμερα ο κ. Νίκας υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει απαίτηση από τους επαγγελματίες οι οποίοι τηρούν τη νομιμότητα να τους αντιμετωπίζουμε με ίσους όρους πέρα από την υποχρέωση της υπηρεσίας να φροντίζει για την τήρηση των νόμων. Είναι ρητή η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία και τον γενικό γραμματέα, ο οποίος επιβλέπει τις Υπηρεσίες, να τηρείται ο νόμος, όσο είναι δυνατόν βέβαια σε αυτή τη χώρα όπου πολλά ζητήματα τα προβλέπει ο νόμος αλλά δεν τηρούνται. Λοιπόν η κίτρινη γραμμή πρέπει να τηρείται, οι επαγγελματίες -που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό- οι οποίοι τηρούν τα σχετικά με τη νομοθεσία πρέπει να υποστηριχθούν και όλοι αυτοί οι οποίοι κλείνουν ράμπες, κλείνουν πλατείες, κλείνουν διαδρόμους πρέπει να τηρήσουν τη νομιμότητα».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας συνέχισε σημειώνοντας ότι «εμείς ποτέ δεν είπαμε αν ένα μαγαζί έχει σε κάποια φάση πολύ κόσμο και χρειαστεί να βάλει πέντε καρέκλες και δύο καθίσματα παραπάνω, ότι πρέπει να πάει η Δημοτική Αστυνομία να τον γράψει. Δεν πηγαίνει στην περίπτωση αυτή. Αλλά θα έχετε παρατηρήσει να έχουμε άδεια τραπεζοκαθίσματα με τα οποία κλείνονται πλατείες, κλείνονται διάδρομοι, μπαίνουν και ζητήματα ασφάλειας όπως καταλαβαίνετε».
Σε ό,τι αφορά όσους χρωστούν στο Δήμο κ. Νίκας ανέφερε: «Αυτά τα οποία κάνουμε είναι σύμφωνα με το νόμο. Υπάρχουν πάρα πολλοί, εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι οφείλουν και οφείλουν πάρα πολλά χρήματα και θα κινηθούν εντός των ημερών οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Δεν θέλω να μπω σε ειδικές περιπτώσεις αλλά η εντολή προς την Υπηρεσία είναι να κάνει αυτά που λέει ο νόμος».
Στ.Μ.