Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 16:02

Πρόταση για δημιουργία ζωολογικού πάρκου στο παλιό στρατόπεδο

Πρόταση για δημιουργία ζωολογικού πάρκου στο παλιό στρατόπεδο

ΑΠΟ ΤΟΝ Θ.ΜΠΡΕΔΗΜΑ 
Την ανάδειξη των χώρων του πρώην στρατοπέδου Καλαμάτας, με τη δημιουργία χώρων πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και ενός ζωολογικού πάρκου με σπάνια ζώα, το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος προσέλκυσης επισκεπτών, προτείνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας.Επιπλέον προτείνει, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, να λειτουργεί λαϊκή αγορά στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και κάθε Δευτέρα εκτός από κάθε Τετάρτη και Σάββατο…

Με επιστολή του προς το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, η παράταξη της Αλλαγής και ο Θόδωρος Μπρεδήμας σημειώνουν: «Ως γνωστόν, η πόλη της Καλαμάτας και η Μεσσηνία γενικότερα, έχει εδώ και δύο μήνες κατακλυσθεί από ντόπιους και ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα κατά τη φετινή θερινή περίοδο από Ιούνιο, Ιούλιο με αποκορύφωμα τον Αύγουστο. Ενώ αναμένεται ότι οι ρυθμοί επισκεψιμότητας θα εξακολουθήσουν αυξομειούμενοι κατά τον Σεπτέμβριο μήνα.
1)      Ειδικότερα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που αυτομάτως δημιουργείται, κατά την θερινή περίοδο στη πόλης μας είναι ιδιαίτερα έντονο στην παραλία της Καλαμάτας (Ανατολική και Δυτική) όπου είναι αισθητή η παρουσία πλήθους κόσμου ντόπιων και ξένων και δημιουργείται το αδιαχώρητο, κυρίως κατά τις εκδηλώσεις που γίνονται (βραδιά νυχτερινής κολύμβησης) κλπ.
2)      Ιδιαίτερα όμως είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης και κυρίως στη Δημοτική Αγορά, όπου ο συνωστισμός και το αδιαχώρητο της λειτουργίας της είναι ΕΝΤΟΝΟ κατά τις ημέρες της λειτουργίας της Λαϊκής αγοράς (Τετάρτη και Σάββατο) όπου το πρόβλημα είναι οξύτατο, γεγονός που ενίοτε έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των πελατών της αγοράς χωρίς να ψωνίσουν.
Ως εκ τούτου, προτείνουμε (μεταφέροντας τα αιτήματα πλήθους καταναλωτών), την καθιέρωση και τρίτης ημέρας (π. χ. Δευτέρας)  λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς έτσι ώστε να δύνανται να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και κυρίως οι τουρίστες αλλά και οι επαγγελματίες και αγρότες της αγοράς να αυξάνουν το τζίρο τους.
3)      Ένα επίσης ενδιαφέρον θέμα θα πρέπει να απασχολήσει την Δημοτική Αρχή είναι η αξιοποίηση όλου του χώρου του πρώην 9ου Συντάγματος, το οποίο ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί το Δήμο Καλαμάτας καθώς επίσης και σε άλλους φορείς. Θα πρέπει να γίνει συνολική μελέτη αξιοποίησής του.
Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε να ενταχθεί η δημιουργία χώρων Πολιτισμού και Αθλητισμού και ιδιαιτέρα ένα ζωολογικό πάρκο με σπάνια είδη ζώων που θα λειτουργούσε ως πόλος έλξης τουριστών και ιδιαίτερα των παιδιών κλπ
Εν όψει όλων αυτών θέτουμε υπ’ όψιν σας τα ανωτέρω θέματα με την ελπίδα ότι θα γίνουν αποδεκτά και θα συζητηθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη των ανάλογων αποφάσεων με γνώμονα πάντοτε την ανάπτυξη του τουρισμού και το συμφέρον του Δήμου και των δημοτικών διαμερισμάτων γενικότερα».