Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 16:21

Υποτροφίες σε 17 φοιτητές της Καλαμάτας από το Κληροδότημα Λυκούργου Σκιά

ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 
Την αφοσίωση του Δήμου Καλαμάτας στην προσπάθεια αξιοποίησης κατά τον καλύτερο τρόπο των κληροδοτημάτων και τήρησης των όρων των διαθετών, υπογράμμισε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη σημερινή εκδήλωση για την επίδοση υποτροφιών σε 17 φοιτητές από το Κληροδότημα Λουκούργου Σκιά. Ο κ. Νίκας δήλωσε υπερήφανος τονίζοντας ότι από το 2008, που ανέλαβε η δική του δημοτική αρχή, έχουν δοθεί συνολικά, από τα έσοδα του συγκεκριμένου κληροδοτήματος, 364.800 ευρώ για υποτροφίες…

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας σημείωσε: «Είμαι υπερήφανος διότι από το Δήμο Καλαμάτας έχουμε δώσει σε υποτροφίες, από τα έσοδα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, 364.800 ευρώ συνολικά από το 2008 και σήμερα δίδουμε 76.800 ευρώ στα παιδιά μας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη ενός ανθρώπου που γεννήθηκε το 1912 στην Καλαμάτα, εργάσθηκε ως δημόσιος υπάλληλος και διετέλεσε Επιθεωρητής Οικονομικών Εφοριών και όλα τα περιουσιακά του στοιχεία τα εκχώρησε στο Δήμο Καλαμάτας, για την υποστήριξη των παιδιών που σπουδάζουν.
Έχουμε και τέτοιους καλούς ανθρώπους στην κοινωνία και ο Δήμος μας τον τιμά και μετά θάνατον. Η μεγαλύτερη τιμή είναι να δίνουμε τα εισοδήματα από τα ακίνητα του Κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά σε εσάς και στις οικογένειές σας και η δουλειά του Δήμου είναι η καλή διαχείριση των ακινήτων, ώστε να προσφέρουν έσοδα για τη χορήγηση υποτροφιών».
Οι υποτροφίες που επιδόθηκαν σήμερα ανέρχονται σε 4.800 ευρώ η κάθε μία, ενώ ο δήμαρχος επίσης ευχαρίστησε τα στελέχη της Υπηρεσίας και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Φάβα, «για την καλή δουλειά που κάνουν, όσον αφορά στην αξιοποίηση των κληροδοτημάτων».
ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ
Οι υπότροφοι για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016, που έλαβαν σήμερα την οικονομική στήριξη, η οποία αντιστοιχεί στην υποτροφία, είναι οι εξής, 15 παλιοί και μία νέα:
1. Παναγιωτόπουλος Μιχαήλ του Σταύρου
2. Ηλιόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
3. Μιχαλοπούλου Ολυμπία του Ευαγγέλου
4. Γκόνη – Ρήγα Παναγιώτα - Μαρία του Γεωργίου
5. Ξενούλη Μαρία του Παναγιώτη
6. Ψυχογυιός Ιωάννης του Παναγιώτη
7. Μαυριτσάκης Παναγιώτης του Ιωάννη
8. Ηλιόπουλος Παναγιώτης του Αναστασίου
9. Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου
10. Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου
11. Πλιού Γεωργία του Παναγιώτη
12. Καρκαλούτσου Μυρτώ του Παρασκευά
13. Αλαγάς Ραφαήλ – Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
14. Μαντάς Νικόλαος του Αθανασίου
15. Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου
16. Ζυγουράκη Ελένη - Άννα του Διονυσίου (νέα υπότροφος).
Επίσης, θα ακολουθήσει προσεχώς, για τεχνικούς λόγους, η επίδοση επιταγής όσον αφορά σε μία νέα υποτροφία προς επιτυχούσα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που αποφοίτησε από το Λύκειο το 2015, τη Ναταλία Φαν Νίκερκ του Ιωάννη.
Επισημαίνεται, όπως σημειώνει ο Δήμος, στην Επιτροπή, η οποία επιλέγει τους υποτρόφους, δε μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, αλλά τη συγκροτούν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.