Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 17:08

Σε ιδιώτη για 50 χρόνια το Τουριστικό του Ταϋγέτου…

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 
Το συμφωνητικό για την παραχώρηση του Τουριστικού του Ταϋγέτου, του ξενώνα και της καφετέριας, σε ιδιώτη για 50 χρόνια, υπογράφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Υπέγραψαν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και ο μοναδικός που εκδήλωσε ενδιαφέρον για το Τουριστικό, ύστερα από αλλεπάλληλες άγονες δημοπρασίες, ο Ουκρανός Γιούρι Μπόικο...

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, «η διάρκεια της μίσθωσης είναι 50 έτη και τα μίσθια θα χρησιμοποιηθούν ως επαγγελματική στέγη για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να προβεί στις αναγκαίες επισκευές. Οι επισκευές του Τουριστικού θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα δύο ετών, ενώ η καφετέρια θα πρέπει να λειτουργήσει κατά προτεραιότητα και να παραμένει ανοιχτή όλο το χρόνο, μετά τις εργασίες επισκευής της, που δε θα υπερβούν τους δύο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Το μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται συνολικά στο ποσό των 2.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.500 ευρώ είναι το ποσό του μισθώματος για το Τουριστικό και 500 ευρώ εκείνου για την καφετέρια.
Ο Δήμος προσδοκά να δημιουργηθεί στον Ταΰγετο και σε υψόμετρο 1.400 μέτρων μια τουριστική μονάδα ελκυστική για την ευρύτερη περιοχή, η οποία θα δώσει ζωντάνια και θέσεις εργασίας».
Στ.Μ.