Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 19:19

«Άρτος, Οίνος, Έλαιον» στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας

Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Νίκος Κισκήρας Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Νίκος Κισκήρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 
Ανοίγει αύριο, Παρασκευή, τις πύλες της η 5η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος, Οίνος, Έλαιον», στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Είναι μια διοργάνωση με πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, κυρίως όμως αποσκοπεί στο «να δείξει στους νέους την απλότητα και τη λιτότητα με την οποία ζούσαν οι πρόγονοί μας, οι προηγούμενες γενιές, τότε που όλα τα χωριά της περιοχής μας ήσαν σχεδόν οικονομικά αυτοδύναμα και όχι χωριά συνταξιούχων», ανέφερε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος και τα στελέχη που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης απεύθυναν κάλεσμα προσέλευσης σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, σημειώνοντας ότι η έκθεση αυτή αποκτά χρόνο με το χρόνο παμπελοποννησιακές διαστάσεις…

Η έκθεση ξεκινά την Παρασκευή στις εφτά το απόγευμα, τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις οχτώ το βράδυ, ενώ η λήξη θα γίνει την Κυριακή το βράδυ, μετά από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η έκθεση θα προσφέρει δωρεάν ψυχαγωγία στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν και την ευκαιρία να ψωνίσουν ποιοτικά αγροδιατροφικά και άλλα τοπικά προϊόντα. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, υπηρεσιακούς και αιρετούς παράγοντες, κυρίως όμως τον συνταξιούχο πλέον υπάλληλο του Δήμου, τον Νίκο Κισκήρα, τον πρωτεργάτη, όπως τον χαρακτήρισε, αυτής της διοργάνωσης, που είχε την ιδέα για την πραγματοποίησή της. Ο Νίκος Κισκήρας είναι και ο δημιουργός, πρόσθεσε ο δήμαρχος, του Αγροτικού και Λαογραφικού Μουσείου στην πλατεία του πλάτανου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Ο αρμόδιος για τη διοργάνωση αντιδήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, πρόσθεσε από την πλευρά του ότι φέτος καταβλήθηκε μεγαλύτερη προσπάθεια ενίσχυσης του εμπορικού χαρακτήρα της έκθεσης και συμμετοχής εταιριών με στόχο την ανάπτυξη πιθανών συνεργασιών μεταξύ τους.
Τέλος, ο Νίκος Κισκήρας σημείωσε ότι αύριο, Παρασκευή, θα δοθεί δωρεάν παράσταση Καραγκιόζη από τον Κώστα Δημητρακόπουλο. Επίσης το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για τον κόσμο.  Το Σάββατο, συνέχισε, θα γίνουν τα εγκαίνια, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, που θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα.
Την Κυριακή περίπου 15 Σύλλογοι Γυναικών από διάφορες περιοχές του Νομού θα παρασκευάσουν παραδοσιακές τοπικές γευστικές δημιουργίες. Επίσης, ο Νίκος Κισκήρας ανέφερε ότι η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο Δημοτικό Τραγούδι. Τέλος σημείωσε ότι θα γίνει παρουσίαση έκθεσης με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με θέματα από την αγροτική ζωή και οικονομία.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα συμμετέχουν επαγγελματίες από τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Ηλεία, συνολικά 28.
Στ.Μ.