Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 18:48

Άπλετο φως στην υπόθεση των κακοτεχνιών στο Μέγαρο Χορού ζητάει η μείζων αντιπολίτευση

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα με τις κακοτεχνίες στους μηχανισμούς της σκηνής του Μεγάρου Χορού αλλά προσπαθούν να συσκοτίσουν περαιτέρω την κατάσταση, υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που ζητάει να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η έκθεση του εξουσιοδοτημένου οίκου πιστοποίησης «TUVSUD» Γερμανίας, όσον αφορά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στους μηχανισμούς της σκηνής του Μεγάρου, οι οποίοι εδώ και χρόνια είναι απενεργοποιημένοι για λόγους ασφαλείας καλλιτεχνών και εργαζομένων!...

Επιπλέον ο Μανώλης Μάκαρης υπογραμμίζει ότι η αποκατάσταση των κακοτεχνιών δεν θα πρέπει να επιβαρύνει οικονομικά, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τους δημότες της Καλαμάτας.

Η γραπτή δήλωση του Μανώλη Μάκαρη, με τίτλο «Ποιος ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας;» έχει ως εξής: «Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας –κόστους  14 εκατομμυρίων ευρώ- αποτελεί ένα ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο για την πόλη μας  γιατί  λειτουργεί μόνο περιστασιακά ενώ βασικά προβλήματα ασφαλείας των μηχανισμών της σκηνής δεν έχουν ακόμα επιλυθεί, παρόλο που αυτά είναι γνωστά τουλάχιστον από το 2013 σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας.

Για όλα αυτά είναι μεγάλη η ευθύνη του δημάρχου Καλαμάτας   και της δημοτικής του παράταξης καθώς, ενώ  δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το σημαντικό αυτό πρόβλημα, προσπαθούν να συσκοτίσουν περαιτέρω την κατάσταση  αδυνατώντας να δώσουν λύση.

Συγκεκριμένα από τις 27/7 έχουμε καταθέσει γραπτή αίτηση προς τη δημοτική αρχή για να μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της εταιρείας ελέγχου και πιστοποίησης, TÜV SÜD, που επιβεβαιώνει τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα ασφάλειας της σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Για λόγους, λοιπόν, δημοσίου συμφέροντος θα πρέπει  η δημοτική αρχή Καλαμάτας:

1.Να δώσει απάντηση στο αίτημά μας και να δημοσιοποιήσει  ΑΜΕΣΑ το συγκεκριμένο πόρισμα το οποίο μάλιστα  πληρώθηκε με χρήματα των δημοτών.

2.Να δημοσιοποιήσει τον αναλυτικό προϋπολογισμό των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών και το χρονοδιάγραμμα επιτέλεσης των έργων αυτών, καθώς και τον τρόπο χρηματοδότησης τους, που δεν θα πρέπει να επιβαρύνει άμεσα η έμμεσα τον καλαματιανό λαό.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θέτοντας το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος».
Στ.Μ.