Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 17:22

Στις 9 Νοέμβρη οι Ευρωπαίοι στην Καλαμάτα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021

Στις 9 Νοέμβρη οι Ευρωπαίοι στην Καλαμάτα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021

ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 
Σε δύο μήνες και δέκα ημέρες θα επισκεφθούν την Καλαμάτα μέλη της ευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής της ελληνικής πόλης που θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Μέλη της επιτροπής θα έρθουν στις 9 Νοέμβρη, στις 10 Νοέμβρη η ομάδα που έχει συγκροτήσει το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 θα παρουσιάσει στην ευρωπαϊκή επιτροπή την υποψηφιότητα της πόλης, ενώ στις 11 Νοέμβρη θα ανακοινωθεί ποια πόλη μεταξύ της Καλαμάτας, της Ελευσίνας και της Ρόδου θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021…

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Υποψηφιότητας επισημαίνονται τα εξής: «Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται το Γραφείο Υποψηφιότητας έπειτα από  την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού για την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής στις τρεις υποψήφιες πόλεις, προκειμένου να αναδείξει τη νικήτρια για τον Τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Με ημερομηνία επίσκεψης την 9η Νοεμβρίου 2016, η Καλαμάτα είναι η τρίτη κατά σειρά πόλη που θα υποδεχθεί τους εμπειρογνώμονες στην έδρα της.   
Τα στελέχη του KALAMATA:21 συντονίζουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια την επίσκεψη, ώστε να παρέχουν στην Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εποπτεία της πόλης αναφορικά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί με την απόκτηση του Τίτλου.
Παράλληλα, η παρουσίαση του συνολικού προγράμματος των τριών πόλεων θα λάβει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την 10η Νοεμβρίου με την Καλαμάτα να παρουσιάζει 2η . Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί επίσημα την επόμενη ημέρα, 11η Νοεμβρίου, στις 12:15».