Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 00:17

Γενική συνέλευση και απεργία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ 
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στο 1o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας σήμερα, Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Θέμα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και η κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης δασκάλων και νηπιαγωγών. Εν τω μεταξύ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει ήδη εξαγγείλει απεργία για την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη…

Η ανακοίνωση

«Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση λόγω της εφαρμογής των μνημονίων, φέτος δίνεται η χαριστική βολή από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες τους έχουν στόχο τη δραματική μείωση των εκπαιδευτικών, προκειμένου να εξοικονομηθούν θέσεις και με το ξεκίνημα των σχολείων, επικοινωνιακά να επενδύσουν στη μη ύπαρξη κενών.

      Η μείωση ωρών των μαθημάτων ειδικότητας και η αντικατάσταση όσων απομένουν από τους δασκάλους, αφανίζουν τις ειδικότητες από τα σχολεία και μας γυρνούν χρόνια πίσω.

      Η υποβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου, με την κατάργηση του υπεύθυνου δασκάλου και τη λειτουργία του από περισσεύματα ωρών και τη μείωση των ωρών διδασκαλίας θίγει ευθέως τις κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες οικογένειες, δημιουργώντας ταυτόχρονα σχολεία πολλών ταχυτήτων.

        Στο ολοήμερο νηπιαγωγείο επιφυλάσσεται ρόλος παιδοφυλακτηρίου με απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες για τις νηπιαγωγούς, αφού διαλύεται στην ουσία το ολοήμερο νηπιαγωγείο και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός ρόλος των νηπιαγωγών .

        Η υποχρηματοδότηση των σχολείων δημιουργεί αδιέξοδες καταστάσεις στη λειτουργία τους και έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των γονιών.

        Κριτήριό τους δεν είναι το σχολείο που θα αμβλύνονται οι κοινωνικές και ταξικές ανισότητες, δεν είναι το σχολείο της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, αλλά το πολυδιασπασμένο σχολείο της αγοράς.   

        Είναι η ώρα καθολικής αντίδρασης εκπαιδευτικών - γονέων, ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Εκπαίδευση των παιδιών μας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Πρωτ/θμιας Εκπ/σης  να συμμετάσχουν μαζικά:   

α) στην απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας την Πέμπτη 15/09/2016 και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:

•           Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο

•           14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή

•           Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα

•           Καμιά απόλυση αναπληρωτή

•           Κανέναν εκπαιδευτικό στην ανεργία

•           Στήριξη της Ειδικής Αγωγής

•           Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα

•           Μείωση διδακτικής ύλης

•           Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές

β) Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα γίνει τη Δευτέρα 12/09/2016 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και ώρα 07:00 μ.μ. με θέματα, ενημέρωση - συζήτηση για τα προβλήματα που μας απασχολούν σχετικά με τις εξελίξεις στην εκπ/ση και λήψη απόφασης κλιμάκωσης της αγωνιστικής δράσης μας».